Tennis

Rune buldrer videre ved French Open trods forskrækkelse

I tredje sæt faldt Holger Rune i en presenning ved baglinjen og slog anklen. Alligevel bankede han Henri Laaksonen.

Holger Rune kører med klatten ved French Open.

Torsdag slog han uden problemer verdens nummer 96, schweiziske Henri Laaksonen, med 3-0 i sæt. Danskeren er dermed klar til tredje runde.

Holger Rune 3-0 Henri Laaksonen

  • 1. sæt: 6-2
  • 2. sæt: 6-3
  • 3. sæt: 6-3

Undervejs i tredje sæt fik den 19-årige tennisspiller sig dog en forskrækkelse. Her faldt han i en presenning bag baglinjen og modtog behandling. Alligevel var han i stand til at fuldføre kampen.

Lyn-analyse

Stærk og forrygende præstation. Han udspillede sin modstander, som han tabte til to gange sidste år. Han leverede imponerende skarpe server, hvor Holger vandt mange hurtige point med en serveprocent på omkring 80. Holger Rune spillede en nærmest fejlfri kamp og viste mental styrke.

Han kan med sit suveræne spil nå langt i turneringen, og han er favorit til at nå fjerde runde, hvor der måske venter et møde med Stefanos Tsitsipas, der var i finalen sidste år i Paris.

TV 2 SPORT har efterfølgende været i kontakt med Aneke Rune, der er mor til Holger. Hun fortæller, at Rune får tjekket sin ankel. Trods forskrækkelsen kan Rune glæde sig over, at han endnu har til gode at afgive et sæt ved årets udgave af French Open.

I tredje runde venter et møde med Hugo Gaston, der er nummer 74 i verden.

Flyvende fra start

Henri Laaksonen blev da også blæst af banen straks fra start.

Holger Rune lagde ud med et rent serveparti med et par stopbolde helt oppe ved nettet, som schweizeren ikke nåede op til. Den gode start blev fulgt op af et servegennembrud, og med 2-0 var tonen slået an.

Danskerens modstander lavede generelt et stort antal uprovokerede fejl, og det var en væsentlig årsag til, at det aldrig blev spændende.

Første sæt blev afsluttet med endnu et dansk servegennembrud til 6-2.

Dansk dominans fortsatte, men så kom skaden

Holger Rune fortsatte det stabile spil uden de store fejl i andet sæt, hvor et enkelt servegennembrud var nok til at sikre ham sættet med 6-3.

Tredje sæt blev afbrudt, da Holger Rune ved baglinjen snublede over en presenning og faldt ned på et reklameskilt. Danskeren kom op, men tog sig til sin højre ankel og måtte have behandling.

På det tidspunkt havde danskeren allerede brudt Laaksonen og førte 3-1.

Efter godt ti minutters behandling var Rune klar til at spille, og efter en schweizisk reducering til 2-3 satte danskeren igen kurs mod sejren, da han bragte sig foran med 4-2.

Foran 5-3 tilkæmpede danskeren sig to matchbolde i schweizerens serveparti, og da det lykkedes at udnytte den anden, kunne Holger Rune juble over, at det franske eventyr fortsætter.