Tennis

Makker træt af Rune: - Jeg er ked af hans attitude

Holger Rune trak sig fra double-turneringen i French Open kort før sin kamp i første runde.

Han var bekendt med risikoen, men det dulmer tilsyneladende ikke Fancisco Cabrals skuffelse over Holger Rune.

Torsdag måtte portugiseren udsætte sin Grand Slam-debut efter Holger Runes afbud til doubleturneringen i French Open, og det ærgrer ham. Dels fordi han ikke kommer i kamp. Dels fordi han fik beskeden via Instagram, fortæller han til Raquetc.

- Lige nu er jeg meget trist, for det er en drøm for mig at spille en Grand Slam-turnering. Jeg har været her siden lørdag – trænet, ventet, set kampe og oplevet en helt ny verden, for det er min første Grand Slam, som jeg virkelig har set frem til. Så at vente helt til 15 minutter før kampstart, før jeg fandt ud af, at jeg ikke skulle spille, har været hårdt, siger Fancisco Cabral til Raquetc.

Modsat Holger Rune var Cabral kun kvalificeret til French Open i double. Derfor fulgte han formentlig Runes singlekamp i anden runde med en vis spænding torsdag, hvor de skulle have spillet første runde i double.

I tredje sæt vred Holger Rune rundt på sin ankel, og derfor meldte han senere fra til kampen i double.

- Han fortalte mig kun, at han havde forstuvet sin fod, og at han havde været ved lægen, som sagde, at han ikke skulle spille double. Jeg er ked af hans attitude, for han sagde det ikke engang til mit ansigt – han sendte bare en besked på Instagram, siger Cabral.

At beskeden kom på Instagram, skal Carbal næppe lægge ret meget i. Holger Rune er rimelig aktiv på det sociale medie, hvor han har over 135.000 følgere. Tidligere har Rune også skabt stor glæde med en besked på netop Instagram, hvor han takkede turneringsdirektøren i München for et wildcard til BMW Open, som han vandt. Det var også via Instagram, Holger Rune som 17-årig sikrede sig et træningspas med Novak Djokovic.

Modtog behandling på banen

Holger Rune kom til skade i tredje sæt af torsdagens singlekamp, hvor han slog Henri Laaksonen 3-0. Ved baglinjen snublede Rune over en presenning, der bruges til at dække banen af i tilfælde af regnvejr, og derefter faldt han ned på et reklameskilt.

Rune tog sig til sin højre ankel og modtog behandling på banen, inden han spillede videre og vekslede sin 3-1-føring til en sætsejr på 6-3 og dermed avancement i single.

Dagen derpå skriver Holger Rungers mor og manager, Aneke Rune, i en sms til Ekstra Bladet, at danskeren han skrev til sin portugisiske makker fra lægebriksen, og at han efter en scanning var på vej i en maskine, der skulle trække væske ud.

Torsdag skrev Aneke Rune til TV 2 SPORT:

- Vi vælger at lytte til lægerne, og heldigvis er det ikke en brutal hævelse. Naturligvis betyder det noget for Holger at være helt klar til lørdag, skriver Holger Runes mor og manager, Aneke Rune, til TV 2 SPORT.

I tredje runde af singleturneringen venter franske Hugo Gaston, der rangerer som nummer 74 i verden. Holger Rune ligger nummer 40 på samme liste. De to mødes lørdag.