Tennis

Rune i kvartfinalen med karrierens største sejr

Efter tre timers tennis mandag eftermiddag spillede Holger Rune sig i kvartfinalen ved French Open 2022.

Holger Rune bliver bare ved og ved og ved og ved i Paris i en af verdens største tennisturneringer.

Mandag vandt han sin fjerde kamp ved Grand Slam-turneringen French Open, da verdens nummer fire, Stefanos Tsitsipas, heller ikke kunne hamle op med den 19-årige danske debutant. Holger Rune vandt 3-1 over den 23-årige græker, der var i finalen på det franske grus i fjor.

Holger Rune 3-1 Stefanos Tsitsipas

  • 1. sæt: 7-5
  • 2. sæt: 3-6
  • 3. sæt: 6-3
  • 4. sæt: 6-4

Kvartfinalen bliver en skandinavisk duel, når Casper Ruud, som Holger Rune aldrig har slået, venter.

Lyn-analyse

Det her er for vildt. Det er det bedste, jeg nogensinde har set fra Holger Rune. Han leverer en kæmpestor præstation og slår en af de bedste grusspillere i verden. Det er en af de største præstationer i dansk herretennis. Han formår flere gange at udspille selveste Tsitsipas. Han knuser ham faktisk i store dele af fjerde sæt, hvor Rune spiller vanvittigt godt.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Rune slog fortræffelige vindere og viste hele potentialet frem, og med stor koncentration holdt han sin fejlmængde på et minimum, som det har været tilfældet i de tre første runder også.

Rune kom på banen med samme selvtillid og autoritet, som har kendetegnet ham i hele turneringen, og han gik uimponeret til værks, selv om modstanderen var verdensranglistens nummer fire på Roland Garros' mægtigste hovedarena, Court Philippe-Chatrier.

Tsitsipas spillede godt fra start, men selv om Rune blev brudt til stillingen 1-3, fortsatte danskeren ufortrødent og fik overtaget i de fleste dueller.

Rune bragte sig hurtigt foran i statistikken for vinderslag og bragte balance allerede ved 3-3.

Det var til tider ren drømmetennis, danskeren diskede op med. Kælne stopbolde gav igen og igen point, og med et passérslag, der var en top-5-spiller værdigt, brød Rune også til 6-5. Derpå servede han sættet hjem.

Missede breakbolde i andet sæt

Rune tog momentum med ind i andet sæt. Ved stillingen 1-1 spillede han sig frem til tre breakbolde ved 0-40, men Tsitsipas løftede lige niveauet og vandt de fem næste bolde og dermed partiet.

Grækeren havde vist stor frustration over situationen, men genfandt rytmen i sættet. Rune var stærkt på vej mod 4-4, da Tsitsipas vandt fire bolde i træk og brød til 5-3. Kort efter var sættet græsk.

Tredje sæt startede meget lige. Det var som om, at spillerne lige følte hinanden an. De vidste begge, hvor vigtigt sættet var.

Det første udfald kom fra Tsitsipas. I sit serveparti ved stillingen 2-3 begik han store fejl, og Rune takkede kynisk og brød til 4-2. Derfra holdt danskeren serv og bragte sig på 2-1 i sæt med 6-3.

Fandt storspil frem i tredje sæt

Rune har før vist træthedstegn, når kampene trækker ud og bliver hårdere. Men det var snarere Tsitsipas, der så træt ud. Rune fandt nærmest et endnu højere niveau og kørte sin modstander rundt i manegen fra starten af fjerde sæt.

Det gav tre tidlige breakbolde til Rune ved 1-1, men Tsitsipas afværgede. Det var bare en stakket frist, for Rune spillede sig til nye muligheder igen ved 2-2, og denne gang slog han til med en stor returnering.

I egen serv var Rune sikkerheden selv. Han begik stort set ikke fejl, og når det skete, var han hurtigt videre.

Rune-gummiarm ved 5-2

Tsitsipas var i knæ og måtte også se Rune bryde til 5-2. Så kunne danskeren serve sejren hjem, men det næste parti smed han en smule skødesløst. Rent endda.

Da Tsitsipas også holdt serv rent til 4-5, var der maksimalt pres på danskeren, der havde sin anden chance for at serve den meriterende sejr hjem.

Nu var der nerver på hos Rune, der lagde ud med en dobbeltfejl. Tsitsipas lugtede for alvor blod, og grækeren spillede sig til tre breakbolde, der kunne have sat gang i det helt store comeback.

Men Rune holdt roen og spillede sig ud af problemerne og fik selv matchbold. Den udnyttede han