Rune spås "realistisk chance" i storkamp

TV 2 SPORTs tennisredaktør, Henrik Jensen, erkender, at der venter en stor mundfuld for Holger Rune. Men danskeren har bestemt muligheder.

Holger Rune bliver ved med at overraske og imponere.

Den danske tennisstjerne har kæmpet sig videre til fjerde runde i Grand Slam-turneringen French Open. En bedrift, der ikke er set af en dansk herrespiller i mange år.

Rammer han det niveau, vi har set indtil nu, er han ikke uden chance for at slå Tsitsipas

Peter Bastiansen, tennisekspert

De flotte resultater betyder også, at modstanden nu skærpes. Mandag står Holger Rune over for verdens nummer fire, græske Stefanos Tsitsipas.

Ifølge TV 2 SPORTs tennisredaktør, Henrik Jensen, er det klart en af de bedste spillere, Rune har mødt. Alligevel spår han den 19-årige dansker en chance.

- Der er en realistisk chance. Men det kræver en virkelig god kamp, siger Henrik Jensen.

- Kan han spille med samme variation, hvor han både server godt, spiller kloge stopbolde og med tryk i forhånden, vil han absolut kunne matche ham spillemæssigt.

Holger Rune spiller anden kamp efter klokken 12.00 på hovedbanen, hvor han også spillede i tredje runde. Det vil formentlig være med kampstart cirka klokken 13.30-14.00.

Tennisekspert Peter Bastiansen ser også muligheder for danskeren.

- Det er en af de helt, helt store, han står overfor, men lur mig, om ikke Holger kommer til at udnytte, at han er underdog. Jeg tror, at han får tilskuerne med sig, siger han.

- Rammer han det niveau, vi har set indtil nu, er han ikke uden chance for at slå Tsitipas. Han vokser fra kamp til kamp, har ikke tabt et eneste sæt, og han viser en mental og fysisk styrke.

En af de bedste på grus

Selvom Rune altså har en reel mulighed for at presse stjernen, er han langtfra favorit.

Meget skal gå galt, hvis ikke Rune bliver seedet til Wimbledon

Henrik Jensen, tennisredaktør på TV 2 SPORT

Hvis Tsitsipas spiller op til sit bedste, bliver det en ordentlig mundfuld for danskeren.

- Det er virkelig en stærk modstander, han møder. Det er en af de bedste på grus. Så Rune vil klart være underdog, mens grækeren er klar favorit. På den måde kan Rune kun overraske, siger Henrik Jensen.

Holger Rune og Stefanos Tsitsipas har aldrig mødt hinanden før, men de har trænet en del sammen i det franske.

Bliver formentlig seedet til Wimbledon

Selvom det skulle ende med et nederlag i mandagens kamp, har Holger Rune allerede sikret sig vigtige point til verdensranglisten.

Ifølge tennisredaktør Henrik Jensen kan Rune faktisk se frem til at rykke op som nummer 32 på verdensranglisten efter lørdagens sejr. Rune er lige nu nummer 40.

En plads i top-32 i verden vil give Rune en stor fordel til det kommende Wimbledon. Her vil han nemlig se frem til en seedning, hvilket gør hans vej gennem turneringen nemmere.

- Meget skal gå galt, hvis ikke Rune bliver seedet til Wimbledon, siger Henrik Jensen.

Grand Slam-turneringen Wimbledon begynder 27. juni.