Tennis

Holger Rune beskylder sin overmand for at hovere

Ifølge det danske tennistalent Holger Rune råbte Casper Ruud ham lige op i hovedet efter sejr i kvartfinale.

Beskyldninger om usportslig opførsel fyger mellem tennisspillerne Holger Rune og Casper Ruud efter deres kvartfinale ved French Open.

Den 23-årige Ruud roste efter sin sejr danskerens spil, men kom også med en stikpille, da han udtalte til pressen, at Rune skal se at blive voksen.

Det var en henvisning til, at Rune flere gange gav udtryk for frustration, når spillet ikke gik hans vej.

Men Ruuds opførsel var ifølge Rune langtfra eksemplarisk. Nordmanden optrådte usportsligt både under og efter kampen. Det siger den 19-årige dansker til Ekstra Bladet.

Ville ikke give kram

Da de to spillere skulle sige tak for kampen, var Rune hurtig til at få seancen ved nettet overstået.

- Jeg havde ikke lyst til at give ham en krammer efter. Han fik en highfive, og så skulle jeg bare væk fra ham. Han var så usportslig i løbet af kampen og snakkede til mig igen og igen.

Når man er på en stor scene, så er det måske på tide at vokse lidt op

Casper Ruud

Efter sin sejr hoverede Ruud, lyder det fra danskeren.

- I omklædningsrummet skal hans team og ham forbi mig. Teamet er egentlig meget søde, men så går han bare direkte hen til mig og råber "JAAAA" lige op i hovedet på mig, fortæller Holger Rune til Ekstra Bladet.

- Du kan juble på banen alt det, du vil, og være glad. Det gør jeg også selv, når jeg vinder. Men det der er så dårlig stil. Hav dog lidt respekt, tilføjer han.

Det var fjerde gang, at de to stod over for hinanden. Det er endnu ikke lykkedes Holger Rune at slå nordmanden, der er nummer otte på verdensranglisten.

Holger Rune var ikke meget for at sige tak for kampen, og det skuffede norske Casper Ruud. Video: Christian Kjær

Ruud: Det er på tide at vokse op

Det er dog ikke kun Rune, der er utilfreds med Ruuds opførsel. Det gælder også omvendt.

- Han ser væk og siger ingenting. Jeg synes, at tennis er en sport for gentlemen, og at man skal takke for kampen, når den er færdig. Det var der ikke noget af fra hans side, siger Ruud ifølge den norske avis VG.

Nordmanden er kendt for at være rolig og besindig, men han tog bladet fra munden i sin beskrivelse af Holger Rune.

- Jeg kender jo ikke Holger personligt, men jeg har set i fjernsynet, at der undertiden kan være meget drama. Han er ung og ny, så det kan undskyldes, men når man er på en stor scene, så er det måske på tide at vokse lidt op, siger Ruud.

VG bad derefter Rune om kommentere udsagnet om, at han ikke udviste respekt for Ruud.

- Jeg har ofte sagt i pressen, at han er en formidabel spiller, især på grus. Han har haft nogle kæmpe resultater. Jeg ved ikke, hvor det kommer fra, siger Rune.