Wimbledon

Tauson trækker sig igen - redaktør bekymret for Wimbledon

Det er femte turnering på stribe, som Clara Tauson må melde afbud til.

Clara Tauson har endnu en gang været nødsaget til at trække sig fra en turnering.

Denne gang er der tale om WTA 250-turneringen i Birmingham. Det oplyser hendes far til TV 2 SPORT i en SMS.

Det er den femte turnering i træk, som 19-årige Tauson melder fra til, og afbuddet kommer omtrent to uger før Wimbledon. De mange afbud gør TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen urolig.

- Jeg er dybt bekymret for, om hun kan blive klar til Wimbledon. Rygskaden har drillet hende hele sæsonen.

- I forvejen har hun ikke spillet ret meget på græs. Det er et kapløb mod tiden, hvis hun skal nå at blive klar til Wimbledon. Måske giver det snart bedre mening ikke at spille Wimbledon, så hun kan blive helt frisk til resten af sæsonen.

Tauson har ikke været i kamp, siden hun tabte sin comebackkamp den 29. april i Madrid. Forinden havde hun holdt mere end en måneds pause.

Tavshed

Søren Tauson, der er far til Clara, har ikke yderligere kommentarer til afbuddet, og de vil heller ikke tænke på Wimbledon endnu.

Indtil videre er Clara Tauson tilmeldt i Eastbourne - en turnering, der ligger kort inden Wimbledon.

Skulle det ende med et afbud til den ikoniske Grand Slam-turnering, kan danskeren glæde sig over, at der ikke er point til verdensranglisten på spil.

Det skyldes, at Wimbledon i slutningen af april besluttede, at russiske og hviderussiske spillere ikke kan deltage grundet krigen i Ukraine. ATP reagerede på udelukkelsen ved at fjerne ranglistepointene, da de var meget uenige i beslutningen.

Tauson er nummer 52 på verdensranglisten, hvor hun er overgang var oppe på en 33. plads. Wimbledon begynder den 27. juni.