Tennis

Kontroversiel stjerne med bøn til Holger Rune

Holger Rune får ros af Nick Kyrgios, der håber, at danskeren bliver bedre, end han selv er.

Meget er sagt og skrevet om Nick Kyrgios, men den kontroversielle showman har altid gjort en dyd ud af at være sig selv på tennisbanen på godt og ondt.

Den 27-årige australier har til tider haft mere end svært ved at kontrollere temperamentet, og udfordringer med at kontrollere den mentale kamp i kampen har kostet adskillige nederlag.

Selvom det er i markant mere udpræget grad, end Holger Rune også har vist glimt af hidtil i karrieren - blandt andet under French Open - kommer Kyrgios alligevel med et velment råd til danskeren.

- Jeg håber, han forbliver tro mod sig selv. Hvis han får inspiration fra mig til at være sig selv og gå på banen og gøre tingene på sin egen måde, er det fedt.

- Jeg har set hans resultater, og han er en stærk ung spiller. Han er tydeligvis enormt talentfuld, og han skal bare arbejde videre, siger Nick Kyrgios til TV 2 SPORT.

Let til de spektakulære slag

Spillemæssigt er parallellerne knapt så synlige mellem Kyrgios og Rune. Og så alligevel.

Ligesom Kyrgios har Holger Rune heller ikke været bleg for at afprøve og forfine de ekstraordinære slag og veltempererede stopbolde.

En kombination af dovenskab og særlige evner besidder de begge to.

- Jeg har ikke lyst til, at han skal ’'være som mig", siger Kyrgios.

- Jeg vil have, han bliver bedre - tage nogle ting fra mit spil, men ikke det hele. Han skal se frem og tro på sig selv.

Mens Holger Rune efterhånden er nummer 28 i verden, er australieren, der er tidligere top-15-spiller, røget udenfor top-60.