Tennis

Holger Runes modstander vil sprede vigtigt budskab

Britiske Ryan Peniston møder tirsdag danske Holger Rune i en optaktsturnering til Wimbledon.

Se kampen mellem Holger Rune og Ryan Peniston på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY tirsdag klokken 12.00.

Med succes følger opmærksomhed. Spørg bare Holgers Runes kommende modstander, Ryan Peniston.

Den 26-årige brite, der er nummer 147 i verden, er ikke det største navn på tennisscenen. Men efter at have spillet sig i to kvartfinaler i træk - og undervejs slået verdens nummer fem, norske Casper Ruud - er opmærksomheden omkring ham blevet større, og den opmærksomhed vil han udnytte.

Som etårig blev Peniston ramt af kæft, og han var derfor igennem både operationer og kemoterapi op gennem sin barndom. I dag er han rask, og nu håber han, at hans nylige succes kan opmuntre andre til også at ville slå sygdommen.

- Det er en af ​​de store ting, jeg gerne vil gøre i min karriere. At skabe opmærksomhed og gøre, hvad jeg kan for at hjælpe folk, der går igennem lignende ting, siger Ryan Peniston ifølge Independent.

"Holger er en rigtig god spiller"

De fornemme resultater i de seneste uger har ikke kun sikret Peniston mere opmærksomhed. Briten har også modtaget et wildcard til Grand Slam-turneringen Wimbledon.

Samtidig deltager han i optaktsturneringen i Eastbourne, hvor han altså møder Holger Rune i første kamp. Og den kamp ser han frem til.

- Det er klart, at Holger er en rigtig god spiller ligesom alle andre i turneringen. Det er bestemt en god optaktsturnering og endnu en stor britisk græsbegivenhed, jeg skal spille.

- Jeg er taknemmelig for den mulighed, jeg har fået, og jeg håber at kunne udnytte den, siger Ryan Peniston.

Peniston møder Holger Rune tirsdag klokken 12.00. Kampen spilles på Centre Court. Efter optaktsturneringen i Eastbourne er det tid til Wimbledon.

Wimbledon begynder mandag 27. juni, og du kan se det hele på TV 2s platforme.