Tennis

357 dage efter tårevædet farvel gør Serena Williams comeback

Tunesiske Ons Jabeur var ikke i tvivl, da hun pludselig blev spurgt, om hun havde lyst til at spille sammen med selveste Serena Williams.

Se Serena Williams comeback på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY tirsdag eftermiddag.

Til stående ovationer forlod en tårevædet Serena Williams for 357 dage siden Center Court på Wimbledon-anlægget i London.

Siden da har den amerikanske superstjerne holdt sig væk fra alverdens store tennisarenaer.

Men nu vender hun tilbage. I Eastbourne, en lille by i det sydlige England, spiller Serena Williams tirsdag sin første officielle tenniskamp i næsten et år.

Her er hun tilmeldt doubleturneringen, hvor hun sammen med tunesiske Ons Jabeur træder ind i første runde.

Det var på grund af en skade, at 40-årige Serena Williams for et år siden måtte droppe sin deltagelse i Wimbledon allerede efter seks partier af førsterundekampen mod Aliaksandra Sasnovich.

Langt tilbage på verdensranglisten

I de efterfølgende måneder måtte amerikaneren også droppe sin deltagelse til OL i Tokyo, US Open og dette års Australian Open grundet en skade i baglåret.

De mange måneder uden kampe har betydet, at Serena Williams nu er helt nede som nummer 1240 på verdensranglisten. Langt fra det sjove selskab, hvor man automatisk opnår kvalifikation til de største turneringer.

Men når navnet er Serena Williams, og der er 23 individuelle Grand Slam-titler på CV'et, er placeringen på verdensranglisten ikke afgørende. Hun har således fået wildcard til denne uges turnering i Eastbourne og til Wimbledon, der begynder på søndag.

Når den tidligere verdensetter tirsdag går på banen, vil det være første gang siden januar 2020, hun skal spille en doublekamp. Dengang var makkeren danske Caroline Wozniacki.

"Det er en ære, at hun valgte mig"

Nu er Wozniacki, der selv har stoppet karrieren, byttet ud med verdensranglistens nummer tre, Ons Jabeur, og tuneseren var ikke i tvivl om, hvad svaret skulle være, da hun pludselig fik tilbuddet.

- Det er utroligt. Helt ærligt havde jeg aldrig forventet, at hun ville vælge mig eller overhovedet spille double igen efter så lang tid.

- Jeg føler jo, at jeg går langt tilbage med alle de minder jeg har med hende, hvor jeg har set hende vinde en masse Grand Slams. Jeg håber ikke, det gør mig for nervøs, når jeg står ved siden af hende, siger Ons Jabeur ifølge BBC.

Parret skal i første runde møde tjekkiske Marie Bouzkova og Sara Sorribes Tormo fra Spanien.

Serena Williams er med sine 23 Grand Slam-titler i single den mest vindende spiller i den åbne æra. Hun mangler én titel for at tangere Margaret Court, der med 24 titler er tidernes mest vindende.

Syv gange har amerikaneren vundet Wimbledon i single, mens hun har vundet doubleturneringen seks gange.

Se Serena Williams' comeback på TV 2 SPORT. Hele sendeplanen finder du her.