Tennis

Serena Williams gjorde comeback i "fuldstændig vanvittig" kamp

Serena Williams gjorde tirsdag comeback efter næsten et år uden en officiel tenniskamp.

Det var 357 dage, siden hun havde spillet en tenniskamp, men tirsdag aften var hun tilbage.

Serena Williams gjorde comeback i WTA-turneringen i Eastbourne, der fungerer som optaktsturnering til Wimbledon. Comebacket endte med en sejr til Williams og makkeren Ons Jabeur efter en nervepirrende afslutning på førsterundekampen.

Kampen skulle afgøres i match-tiebreak, hvor de to par ikke kunne skilles ad. Williams' rutine hjalp sejren på vej, og hun kunne derfor juble over sin første tennissejr i over et år.

- Det er fuldstændig vanvittigt det her, lød det fra TV 2 SPORTs tennisekspert Peter Bastiansen under kommenteringen.

Nogenlunde samme begejstring kunne spores hos Serena Williams i vinderinterviewet efter kampen.

- Det var så sjovt at spille med Ons. Det var fedt, vi havde det sjovt, og vores modstandere var fantastiske, siger Williams.

Williams/Jabeur - Bouzkova/Tormo

  • 1. sæt: 2-6
  • 2. sæt: 6-3
  • Match-tiebreak: 13-11

Williams blev skadet i første runde af Wimbledon sidste år, og siden har hun altså ikke spillet. Det betyder også, at verdensstjernen er gledet ned som nummer 1240 på verdensranglisten.

Udfordrende start

Det var tydeligt at fornemme, at en af de helt store spillere skulle i aktion i tirsdagens kamp.

Tilskuerne på Centre Court i Eastbourne var klar, og "come on, Serena"- råbene fra tribunen kunne høres helt ud i stuerne.

Serena Williams havde dog svært ved at leve op til forventningerne i den første del af kampen. Stjernen virkede - forståeligt nok - rusten i sit spil, og farten var langt fra, hvad den har været.

Noget hurtigere gik det på den anden side af nettet, hvor modstanderne Marie Bouzkova og Sara Tormo sikrede første sæt på 30 minutter.

Dramatisk afgørelse

En high-five og en taktisk snak senere var Serena som forvandlet.

I andet sæt begyndte serverne at sidder der - med flere esser til følge - og de store slag blev flere. I glimt så man, hvorfor hun står noteret for et hav af Grand Slam-titler.

Det gode spil sikrede en sikker sæt-sejr, og kampen skulle afgøres i match-tiebreak til 10 point.

Her startede det ligeledes udfordrende, men med fire point i træk blev tiebreaken vendt på hovedet. De spansk-tjekkiske modstandere slog tilbage og sikrede en 9-9-stilling.

9-9 blev til 10-10 og 11-11, inden sejren blev sikret efter et stort drama.

Serena Williams er med sine 23 Grand Slam-titler i single den mest vindende spiller i den åbne æra. Hun mangler én titel for at tangere Margaret Court, der har 24 titler som historiens mest vindende spiller.

Syv gange har amerikaneren vundet Wimbledon i single, mens hun har vundet doubleturneringen seks gange.