Tennis

Tauson får blidere Wimbledon-start end Holger Rune

Clara Tauson fik en på papiret bedre lodtrækning til første runde ved Wimbledon end landsmand Holger Rune.

Se Wimledon direkte på TV 2 PLAY fra mandag 27. juni.

Såfremt Clara Tauson bliver sine rygproblemer kvit, så hun kan stille op i grand slam-turneringen Wimbledon i næste uge, så står hun med en udmærket mulighed for at spille sig i anden runde.

Fredagens lodtrækning til turneringen satte den danske teenager op mod den japanske kvalifikationsspiller Mai Hontama i første runde. Hontama rangerer som nummer 138 på verdensranglisten.

Helt så heldig var landsmand Holger Rune ikke, selv om han er seedet som nummer 25 i turneringen.

Rune skal op imod den 28-årige amerikaner Marcos Giron, der rangerer som nummer 67 i verden.

Holger Rune har haft det svært på græsunderlaget i turneringerne op til Wimbledon. To gange i træk har den 19-årige danske kvartfinalist fra French Open tabt i første runde.

Hvorvidt Clara Tauson stiller op, er dog stadig uvist.

Hun spillede sin seneste kamp i slutningen af april, inden hun på grund af sine rygproblemer meldte afbud til en turnering i Rom og siden French Open.

Den 19-årige dansker nåede i februar sin højeste placering i karrieren hidtil, da hun var oppe på 33.-pladsen på verdensranglisten.

Siden er hun faldet tilbage som nummer 54 på den seneste udgave.

Årets Wimbledon-turnering spilles fra 27. juni og frem til 10. juli på All England Lawn Tennis and Croquet Club i London.

Mens Novak Djokovic er forsvarende mester hos herrerne, bliver damernes udgave af turneringen i år uden den forsvarende mester.

Australieren Ashleigh Barty, som vandt turneringen sidste år, valgte tilbage i marts at indstille karrieren i en alder af 25 år.