Wimbledon

Stjerner har store forventninger til Rune

Verdensstjernerne Stefanos Tsitsipas og Felix Auger-Aliassime har store forventninger til Holger Rune på græsunderlaget.

- Lige nu har jeg ingen forventninger til mig selv. Jeg havde måske lidt forventninger inden den her turnering, men de er i hvert fald sat væsentligt tilbage nu. Græs er så meget anderledes, så jeg er nødt til at træne mere på det.

Sådan lød det fra Holger Rune i sidste uge, da han tabte førsterundekampe i græsturneringen Halle Open.

Danskeren kom med enorm selvtillid efter en kvartfinale i French Open på grus, men selvtilliden led altså et knæk, da Holger Rune spillede sin første græskamp i tre år. Lidt mere selvtillid havde Rune fundet efter denne uges turnering i Eastbourne, hvor det ligeledes blev til et nederlag i første runde.

Yderligere en kamp på græs kombineret med en masse træning har dog givet Rune lidt mere tror på tingene inden Wimbledon.

Men leder Holger Rune efter lidt selvtillid på græsunderlaget, kan han bare lytte lidt til nogle af verdens bedste tennisspillere. Verdensranglistens nummer seks, græske Stefanos Tsitsipas, er nemlig meget optimistisk på danskerens vegne:

- Han har helt sikkert et spil, der passer til græs. Jeg vil ikke sige, at han ikke kan tilpasse sig i hvert fald, siger Tsitsipas til TV 2 SPORT og uddyber:

- Det er et spørgsmål om tid, før han finder sit spil. Han har stærke slag fra baglinjen. Han er ikke typen, der server og går til nettet med det samme, men i dag betyder det ikke så meget.

'Han kan spille et godt Wimbledon'

Et par pladser under Tsitsipas på verdensranglisten ligger canadiske Felix Auger-Aliassime.

Canadieren, der er nummer ni i verden, medgiver, at Rune måske lige skal vænne sig til græsset. Men når han har gjort det, kan det blive rigtig godt:

- Han skal tilpasse sig lidt til at starte med, men med den måde, han spiller på, er jeg ikke i tvivl om, at han bliver en god spiller på alle underlag. Det gælder også græs.

- Med mere træning og flere kampe kan han spille en god turnering til Wimbledon, siger Auger-Aliassime til TV 2 SPORT.

Holger Rune er i skrivende stund nummer 29 på verdensranglisten, og han er dermed seedet til Wimbledon, der afvikles fra den 27. juni til den 10. juli. Her møder han i første runde amerikanske Marcos Giron, der er nummer 67 i verden.

Tsitsipas og Auger-Aliassime er ikke de eneste verdensstjerner, der har lidt ord at sige om det danske tennistalent.

Kontroversiel stjerne med bøn til Rune

Tidligere på måneden talte TV 2 SPORT også med den kontroversielle australier Nick Kyrios.

I den forbindelse havde han en bøn til Rune. En bøn, der faldt et par dage efter Runes vredesudbrud under French Open.

- Jeg håber, han forbliver tro mod sig selv. Hvis han får inspiration fra mig til at være sig selv og gå på banen og gøre tingene på sin egen måde, er det fedt.

- Jeg har set hans resultater, og han er en stærk ung spiller. Han er tydeligvis enormt talentfuld, og han skal bare arbejde videre, sagde Nick Kyrgios til TV 2 SPORT.

Den 27-årige australier har til tider haft mere end svært ved at kontrollere temperamentet, og udfordringer med at kontrollere den mentale kamp i kampen har kostet adskillige nederlag.

Senest har Kyrgios dog vist storform på græsunderlaget, da han spillede sig hele vejen til semifinalen ved Halle Open i sidste uge.

Både Kyrgios, Tsitsipas, Auger-Aliassime og Rune er med til Wimbledon, som du kan følge på TV 2's platforme. Se sendeplanen her.