Wimbledon

- Det er andre forventninger, vi skal have til Tauson nu, siger ekspert

Når Clara Tauson går på banen til førsterundekampen ved Wimbledon, er det hendes første kamp i to måneder.

Se Clara Tausons kamp mod Mai Hontama mandag klokken 14 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Lodtrækningen til Wimbledon var fornuftig ved Clara Tauson, men det har optakten i den grad ikke været.

Tauson, der er nummer 53 på verdensranglisten, har ikke været i aktion i en tenniskamp siden slutningen af april, hvor hun i skadet tilstand tabte i to sæt til ukrainske Marta Kostyuk.

Hendes spil ligger godt til græs på grund af det flade og hurtige spil

Tine Scheuer-Larsen om Tausons modstander

Siden da har det danske tennistalent på grund af rygsmerter trukket sig fra en række turneringer, hvorfor hun går ind til Wimbledon i en rimelig ukendt forfatning.

- Nu hvor Clara kommer tilbage fra en skade, er det nogle andre forventninger, vi skal have til hende. Og det er også andre forventninger, hun har til sig selv, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Tine Scheuer-Larsen.

Clara Tauson fortalte selv forleden, at hun går ind til førsterundekampen mandag uden nogle forventninger til sin egen præstation.

I første runde skal den 19-årige dansker møde Mai Hontama fra Japan, der ligger nummer 139 på WTA-ranglisten. En stærk japaner, der kommer i god form efter tre sejre i kvalifikationen.

- Hontama er en spiller, der er fra den japanske skole. Hun spiller temmelig fladt, har en rigtig god fighterattitude, mens hun også slår rigtig gode stopbolde, der kan rykke lidt i kampens tempo. Hendes spil ligger godt til græs på grund af det flade og hurtige spil.

"Hontama har ikke et dødeligt våben"

Det bliver deres første indbyrdes kamp, og Tine Scheuer-Larsen har en plan for, hvordan Tauson skal ind og vinde kampen.

- Når Clara møder en spiller som Hontama, der spiller fladt, skal hun rigtig meget ned i benene. Hele tiden. Hun skal først på bolden og få sin modstander i ud positioner, der ikke er særlig rare. Hontama spiller bedst i sin comfortzone, og når hun kommer ud i siderne, er der muligheder for, at Clara kan få rykket i spillet.

- Så er det også klart, at Clara skal serve og returnere godt, og jeg ser også, at hun har muligheder for at presse Hontamas serv, der ikke er verdens farligste. Og jeg ser heller ikke Hontama have et dødeligt våben, der kan skræmme Clara. Men det handler meget om, hvordan hun kommer ud efter den her skadespause, lyder det fra eksperten.

Tauson og Hontama spiller mod hinanden mandag klokken 14.00, og kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

Og godt nok er det en smule ukendt, hvilket tilstand Tauson kommer i. Men rammer hun sit vanlige niveau, så…

- Kan vi godt tro på en dansk sejr. Hvis vi ser bort fra Claras lange pause og får en kamp, hvor begge to helt isoleret rammer deres topniveau, så vinder Clara. Men situationen er bare lidt en anden, siger Scheuer-Larsen.

TV 2s platforme sender timevis af tennis fra Wimbledon de næste 14 dage. Få hele overblikket her.