Wimbledon

Skuffet Tauson forklarer sit exit

19-årige Clara Tauson er færdig ved Wimbledon.

Clara Tauson har ikke spillet en tenniskamp i to måneder på grund af en skade i ryggen.

Og da hun gjorde comeback mandag ved Wimbledon, vendte skaden desværre tilbage.

Derfor var det også en tydeligt skuffet Clara Tauson, der satte ord på kampen efterfølgende. Hun mærkede allerede skaden tidligt.

- Jeg mærkede skaden i andet serveparti. Jeg spillede et fint første serveparti, men den kom ved 0-15 i mit andet serveparti. Det er samme sted, som jeg oplevede op til her.

- Jeg er ærgerlig. Der er desværre ikke så meget at tænke over lige nu. Jeg prøver bare at acceptere, hvad der er sket, fortæller Tauson, der har døjet med problemer i ryggen de seneste måneder.

Da TV 2 SPORT talte med Tauson i forbindelse med lørdagens mediedag, lød det, at hun var smertefri for første gang i lang tid.

Alligevel havde hun mentalt indstillet sig på det værste ved mandagens førsterundekampe.

- Jeg har følt mig 100 procent klar, men jeg har måske ikke fået lige så meget træning, som jeg havde håbet på. Jeg følte, jeg havde det godt og var fint tilpas. Mine træninger op til kampen var gode, og jeg følte mig tilpas på græsset. Der har ikke været tvivl om, at jeg skulle spille, og jeg havde det godt. Der er lidt ærgerligt, at det sker, men der er ikke så meget at gøre det.

- Jeg vidste godt, der eventuelt kunne komme noget, og jeg var også mentalt forberedt på det, for jeg har jo ikke spillet en rigtig kamp, hvor der er ekstra stres. Og dagen blev meget lang med to regnvejrspauser og en fem-sætter før mig. Så jeg har været frem og tilbage et par gange og meget tidligt oppe for at være klar, så der er mange faktorer, der har spillet ind i dag. Jeg var godt klar på, der kunne ske noget, og det gjorde der så. Det må jeg finde en løsning på.

Efter Tauson var blevet breaket til 1-2 af japanske Mai Hontama, bad danskeren om at få tilkaldt en fysioterapeut, der kunne behandle hende.

Ved stillingen 1-4 og 0-40 i japanerens serveparti opgav Tauson så at spille videre, hvorfor hun gik op til nettet og sagde tak for kampen.

Med sit exit i første runde får Tauson den mindst mulige præmiecheck med hjem i form af 50.000 pund, hvilket svarer til cirka 430.000 kroner.