Wimbledon

Berørt far gik helt i stå: - Det er svært at være vidne til

Clara Tausons far og træner, Søren Tauson, var meget berørt efter datterens Wimbledon-exit mandag.

Sport er følelser. På godt og ondt.

Følelser er med til at gøre sport til det bedste i verden. Men det kan også blive det mest brutale i verden. Og når sport bliver brutalt, gør det helt sikkert ikke tingene nemmere, at det omhandler ens egen familie.

Mandag vendte en skade tilbage til Clara Tauson, da hun måtte trække sig fra Wimbledon, og på sidelinjen stod hendes far, Søren Tauson.

Mens han er far til Clara Tauson, er han også hendes træner, og han har derfor været helt tæt på hendes genoptræningsforløb de seneste måneder. Så da han vidnede, at det hele smuldrede i den første kamp ved Wimbledon, var han ikke bleg for at udtrykke sine følelser efterfølgende.

- Lige nu er det en stor skuffelse. Jeg har ikke lige noget bedre ord end skuffelse, men det er måske ikke engang det rigtige ord...

Du virker berørt?

- Jeg er meget berørt. Meget berørt.

Kan du sætte flere ord på det?

En tydeligt skuffet Søren Tauson har svært ved at finde ordene, og godt et halvt minut senere får han fremstammet nogle ord igen:

- Jeg er jo selvfølgelig også far til Clara. Og... Det er selvfølgelig svært at være vidne til, at noget, der skulle være spændende, bliver forsinket rigtigt meget, siger han med henvisning til, at Clara Tauson er begyndt at døje med skader, efter at hun brød ind på den helt store tennisscene i en alder af blot 18 år.

Er ikke løbet tør for håb

Søren Tauson forsikrer dog, at familien ikke er løbet tør for håb på vegne af Clara Tauson.

- Det er ikke svært for os at finde håb. Det er ikke svært. Vi var i gang med nogle rigtigt gode ting, og derfor var vi også taget herover med en kanon optimisme og glæde, som jeg slet ikke kan beskrive her. Det var en kanon situation, så det gør også skuffelsen større nu. Jeg har ikke et bedre ord end skuffelse, for jeg vil ikke kalde det et chok.

- Jeg tænker også, at hun er rigtigt ked af det, selvom hun er meget fattet og en stærk person.

Jeg har ikke nogen konkret idé om, hvor det bringer os hen, faktisk

Søren Tauson, far til Clara Tauson

Efter mandagens exit kunne hverken Søren eller Clara Tauson sige meget om den kommende tid, og hvad den byder på.

"Jeg har ikke nogen konkret idé om, hvor det bringer os hen"

Tirsdag bør der komme flere svar på skadens omfang, hvilket kan klarlægge, hvilket forløb det danske tennistalent skal igennem.

Men lige nu er der flere spørgsmål end svar, siger Søren Tauson til TV 2 SPORT:

- Det har stået på start-stop i rigtigt, rigtigt lang tid. Så vi har arbejdet med hele alfabetet af planer og stod egentlig i en situation nu, hvor vi havde en rigtigt god plan og idé om, hvad der skulle ske herfra. Det lykkedes ikke, så nu skal vi finde ud af, hvor vi så er, og så arbejde derfra. Jeg har ikke nogen konkret idé om, hvor det bringer os hen, faktisk. Ikke andet end at hun skal op på hesten igen og arbejde frem mod at være rask.

- Når man er i det her game, handler det meget om at være i nuet – om man er i kamp eller ikke i kamp. Det er Clara rigtigt god til, og vi i supportteamet skal også være gode til samtidig at kigge lidt ud i fremtiden. Vi arbejder med én dag ad gangen. Hvad det her giver af erfaring til næste gang, hun er kampklar, kan jeg ikke sige nu. Men det er en erfaring, hun skal bruge godt.

Clara Tauson er stadig tilmeldt doubleturneringen ved Wimbledon, men det er yderst tvivlsomt, at hun kommer til at spille onsdag efter skaden mandag.

Stiller hun op, kan du naturligvis se kampen på TV 2 SPORTs platforme. Du får hele overblikket over sendeplanen her.