Wimbledon

Tauson trækker sig fra Wimbledon efter fem partier

19-årige Clara Tauson havde brug for behandling allerede kort inde i første sæt. Ikke længe efter måtte hun trække sig fra kampen.

Sølle fem partier. Det var, hvad det blev til for det danske tennistalent Clara Tauson i årets udgave af Grand Slam-turneringen Wimbledon.

Efter Tauson var blevet breaket til 1-2 af japanske Mai Hontama, bad danskeren om at få tilkaldt en fysioterapeut, der kunne behandle hende. Efter alt at dømme var det smerter i ryggen, Tauson døjede med.

Ved stillingen 1-4 og 0-40 i japanerens serveparti opgav Tauson så at spille videre, hvorfor hun gik op til nettet og sagde tak for kampen.

Har døjet med rygproblemer

Clara Tauson havde op til Wimbledon slået fast over for TV 2 SPORT, at hun "absolut ikke havde nogen forventninger til sig selv."

Det var nemlig to måneder siden, hun sidst havde været i aktion, inden en rygskade har kostet en længerevarende pause.

Skaden har også resulteret i flere turneringsafbud op til Wimbledon, men Tauson gjorde det i dagene op til Grand Slam-turneringen klart, at hun var "helt smertefri" i forhold til rygskaden.

I mandagens kamp mod den japanske kvalifikationsspiller Mai Hontama, der rangerer som nummer 138 på verdensranglisten, gik der dog ikke længe, før der igen var problemer.

Efter kampens første tre partier var Tauson en tur i omklædningsrummet for at modtage behandling. Danskeren kom efter godt fem minutter tilbage på banen for at fortsætte.

Forsøget blev en kort fornøjelse, da Tauson trak sig få partier senere.

Med sit exit i første runde får Tauson den mindst mulige præmiecheck med hjem i form af 50.000 pund, hvilket svarer til cirka 430.000 kroner.