Wimbledon

Frustrationerne nåede det maksimale i Runes tidlige exit

19-årige Holger Rune er ude af Wimbledon efter sin første kamp.

Urene er fra Rolex. De officielle biler er fra Jaguar. Tøjet er fra Ralph Lauren. Græsset så fint, at alle haveelskere er misundelige.

Alt spiller, når Wimbledon byder indenfor, og det er intet nyt. Sådan har det altid været. Og vil altid være.

Troede man. For Holger Rune var bestemt ikke tilfreds med forholdene, da han forlod Wimbledon efter førsterundekampen tirsdag.

Holger Rune 0 - 3 Marcos Giron

  • 1. sæt: 3-6
  • 2. sæt: 5-7
  • 3. sæt: 4-6

Holger Rune havde store problemer med at stå fast på underlaget på bane 17, hvor han i starten af tredje sæt lod følelserne få frit løb:

- Det er noget pis det her. Det er noget pis. Jeg står og risikerer at blive skadet på det her underlag, lød det fra Rune, efter at han havde gledet et par gange.

Frustrationerne gik kort efter ud over hans team, da de prøvede at guide ham i den rigtige retning.

- Ti stille, lød det fra en råbende Rune, der aldrig rigtig fandt melodien i sin første professionelle kamp ved Wimbledon.

Holger Rune tabte førsterundekampen ved Wimbledon, hvor han kæmpede med sig selv og sit spil. Video: TV 2 SPORT

En frustrerende dag i Wimbledon

Det var generelt en meget frustrerende dag for Holger Rune ved Wimbledon.

Holger startede ellers med at vinde lodtrækningen før kampstarten. Han valgte at modtage serven, og det resulterede i en amerikansk føring fra start. Og det ændrede sig aldrig rigtigt.

Girons gode spil var heller ikke det eneste, der skabte frustrationer. En konstant, pibende sirenelyd provokerede kampens indledning, og ingen forstod, hvor det kom fra.

Men det stoppede, da Rune forsøgte sig med sin første stopbold. Med succes var der point og en dejlig ro på anlægget igen.

Frustrationerne hos Rune vendte dog stille og roligt tilbage. Ved 2-4 i første sæt brugte han to challenges på ingen tid. Den ene var ifølge hawk-eye en halv meter ude. Det så dog ikke sådan ud, men teknologien lyver vel aldrig.

Rune var som sådan ikke dårligt spillende i første sæt. Giron var bare god. Danskeren spejdede efter linjerne, men han ramte dem desværre ikke.

Derfor endte det med 6-3 i amerikansk favør efter første sæt.

Fatal fejl på fatalt tidspunkt

Giron, der er nummer 65 på verdensranglisten, omringet af Hugo Gaston og Dusan Lajovic, var dog også godt spillende i andet sæt. Og så læste han meget af det, Rune forsøgte sig med.

I slutningen af andet sæt servede Rune for partiet og fejlede en underhåndsserv. Det var ikke kønt, men han holdt dog stand og hev partiet hjem.

Ved 5-5 i andet sæt lavede Rune en dobbeltfejl i sit serveparti, der gav Giron partiet. En fatal fejl på et fatalt tidspunkt. Og det kom danskeren aldrig rigtig tilbage fra.

Underlaget begyndte at blive et endnu større problem i andet sæts afgørelse. Giron holdt serv, Rune faldt og lod sin ketsjer falde til jorden. Frustrationerne var nået det maksimale.

Holger Rune taber andet sæt til Marcos Giron ved Wimbledon. Video: TV 2 SPORT

Flere breakbolde i tredje sæt

Rune bad ham en medicinpause inden tredje sæt, efter at han havde taget sig til anklen.

Danskeren var væk i en håndfuld minutter, og han kom tilbage med fornyet energi og optimisme.

Det blev dog lynhurtigt taget fra det danske tennistalent, der endte med at misse breakbolde mere end en gang i tredje sæt.

Rune forhindrede fire matchbolde i sit eget serveparti ved 3-5 i tredje sæt, men Giron insisterede på at få afgjort kampen. Og det gjorde han i sit eget serveparti.

Marginalerne var ikke med en tydeligt frustreret Rune, der blot nåede at spille tre sæt i den ikoniske turnering.

Game, set and match.