Wimbledon

Holger Rune føler med Tauson

Clara Tauson trak sig fra sin kamp i første runde ved Wimbledon mandag. Hun får nu støttende ord fra Rune.

Det blev kun til en halv times tennis for den danske tennisspiller Clara Tauson, da hun mandag spillede første runde i årets Wimbledon.

Rygproblemerne, som har plaget hende siden slutningen af april, dukkede op igen tidligt i kampen mod Mai Hontama, så Tauson måtte trække sig ved stillingen 1-4.

Nedslået forlod den 19-årige dansker hurtigt banen. Hun får dog støttende ord med fra den jævnaldrende landsmand Holger Rune.

Han ved udmærket, hvordan det er at prøve at spille med rygproblemer.

- Jeg har selv prøvet at stå i Miami i år og ikke kunnet rotere hverken den ene eller anden vej i ryggen, og så er det umuligt at gennemføre en kamp, siger Rune til B.T.

- Jeg ved, hvor ubehageligt det er. Forhåbentlig ser vi hende kampklar igen snart.

"Jeg var klar til at spille"

Tauson er også tilmeldt i double sammen med Elena Rybakina fra Kasakhstan. De står til at skulle spille onsdag, men det må betragtes som tvivlsomt, om de kommer i aktion, Tausons rygproblemer taget i betragtning.

Turen til London var dog ikke helt forgæves for den danske tennisteenager. Ved at tabe i første runde i single indkasserer hun 50.000 pund (cirka 432.000 kroner).

På pressemødet efter kampen afviste Clara Tauson kategorisk, at hun stillede til start mandag kun for at indkassere den store check.

- Hvis jeg havde den mindste smerte, var jeg ikke gået ind på banen, ligesom jeg ikke gjorde i Paris (til French Open, red.). Jeg var klar til at spille, slog hun fast.