Wimbledon

Vild Serena Williams overraskende ude af Wimbledon

Efter en match-tiebreak i tredje sæt røg Serena Williams ud af Wimbledon i første runde til Harmony Tan.

I en helt forrygende tenniskamp gjorde den amerikanske tennisstjerne Serena Williams tirsdag aften comeback i single ved Grand Slam-turneringen Wimbledon.

Det blev dog ikke den amerikanske tennisstjerne, der kunne juble til sidst, da franske Harmony Tan vandt et ægte Wimbledon-drama.

Serena Williams 1-2 Harmony Tan

  1. sæt: 5-7
  2. sæt: 6-1
  3. sæt: 6-7 (7-10 i match-tiebreak)

Serena Williams havde senest spillet en singlekamp for 364 dage siden, hvor hun trak sig fra Wimbledons første runde med en skade.

Flere gange undervejs i kampen - specielt mod afslutningen - var det tydeligt, at tirsdagens kamp og comebacket havde stor betydning for Serena Williams.

Da 40-årige Williams i tredje sæt lavede et fremragende vinderslag, faldt hun på knæ i græsset med armene løftet. Kort efter brød hun til 5-4, hvilket endnu en gang udløste en vild jubelscene, som havde hun vundet kampen.

Serena Williams var ellevild, da hun brød til 5-4 i tredje og afgørende sæt mod Harmony Tan. Video: TV 2 SPORT

Godt slag fejret med karatespark

Det var dog ikke tilfældet, for Harmony Tan brød tilbage med det samme, og så skulle kampen få partier senere afgøres i en såkaldt match-tiebreak til ti point.

Williams startede suverænt ud og bragte sig foran 4-0, inden Harmony Tran kæmpede sig tilbage Men Williams var ikke færdig med de flotte slag, og en 6-5-føring blev fejret med et karatespark.

Serena Williams fejrede i den grad flere af sine point. Video: TV 2 SPORT

Til sidst var det dog Harmony Tan, der var bedst, da kampen skulle afgøres. Franskmanden tog sin største skalp i karrieren, da hun vandt 10-7 i match-tiebreaken.

Williams tilbage efter lang pause

Hvor tirsdagens kamp var Williams første singlekamp siden Wimbledon sidste år, gjorde hun comeback i double i sidste uge.

Her nåede hun kvartfinalen i opvarmningsturneringen Eastbourne, før en skade til hendes makker, Ons Jabeur, betød, at duoen måtte trække sig.

Syv gange tidligere har Williams vundet Wimbledon i single. I alt har hun rekordmange 23 grand slam-titler.

Hun skal dog helt tilbage til Australian Open i 2017 for at finde hendes seneste grand slam-sejr.

Efter sin lange pause er Serena Williams helt nede som nummer 1204 på verdensranglisten. Hun kom med i Wimbledon på et wildcard tildelt af turneringen.

24-årige Harmony Tan er nummer 115 på verdensranglisten og spiller sit første Wimbledon i karrieren.