Wimbledon

Fik salen til at grine, da han besvarede spørgsmål om sparring med Tauson

Holger Rune fandt flere gange smilet frem på pressemødet efter sit nederlag til amerikanske Marcos Giron.

Danske tennisfans har ikke meget at smile af efter de første to dage ved Wimbledon.

Mandag bød på et exit til en skadet Clara Tauson, mens det tirsdag blev til et farvel til Holger Rune, der tabte sin førsterundekamp i tre sæt.

Sidstnævnte var frustreret undervejs i sit nederlag, men på det efterfølgende pressemøde var 19-årige Rune kommet i bedre humør. Faktisk i så godt humør, at han fik den fremmødte presse til at grine.

Holger, det er efterhånden lang tid siden, at der har været to danskere som dig og Clara på så stor en scene, som der er nu. I kender hinanden fra barndommen, så kan du prøve at sætte lidt ord på, hvordan I bruger hinanden under sådan en turnering her?

- Ja, det bliver i hvert fald meget kort tid nu, kan man sige, lød det kækt fra en smilende Holger Rune med henvisning til, at begge danskere tabte i første runde.

- Men jo, det er da dejligt at have to danskere. Det er godt for dansk tennis, fordi der kommer endnu mere fokus på det, når der er to så unge spillere, der har en god fremtid, vil jeg mene, og som kan spille over så mange år. Man må håbe, at Clara får det godt igen, men det er fedt at se, og vi har trænet meget sammen som unge.

Se den lille episode fra pressemødet i videoen øverst i artiklen.

Stadig åben for dansk samarbejde

På pressemødet blev Holger Rune også spurgt, som der har været tale om flere gange efterhånden, hvorvidt han og Clara Tauson har overvejet at stille op i mixed double-kategorien sammen.

Her bekræftede Rune, at de da har drøftet det flere gange, men at det aldrig var på tale ved det igangværende Wimbledon.

Faktisk gjorde Rune det klart, at han har svært ved at se for sig, at de to unge, danske stjerneskud kommer til at stille op sammen under en af de fire Grand Slam-turneringer, fordi det er så krævende bare at stille op i singlekategorien. Men tanken er sjov, siger Rune:

- Vi har talt om det, men det har ikke rigtigt været muligt endnu, for man skal ligge ret højt på ranglisterne. Det bliver muligvis muligt. Jeg ved ikke, om vi kunne være kommet ind i Wimbledon, men på et tidspunkt kunne det være sjovt.

TV 2 SPORT talte med Clara Tauson om det samme emne i maj i år. Også hun er positivt stemt over for tanken om et dansk samarbejde.

- Vi har jo joket lidt med det, og jeg tror da også, at vi kommer til at gøre det. Vi tænker over det, og vi hygger os med tanken i hvert fald. Nu må vi se, lød det fra Tauson.

Selvom Holger Rune og Clara Tauson er ude af Wimbledon, har den ikoniske tennisturnering stadig mange store ting at byde på. Se hele sendeplanen fra TV 2s kanaler her.