Wimbledon

Vred makker sender sviner til Williams' overmand

Harmony Tans doublemakker langer gevaldigt ud efter sin partner, der har meldt fra til deres kamp.

Tamara Korpatsch er nok ikke et navn, der fylder det store i tennisfolks bevidsthed.

Den 27-årige tysker er nummer 298 i verden i singlekategorien og nummer 110 i doublekategorien.

I år var året, hvor tyskeren skulle betræde den største doublescene, men få timer inden blev muligheden taget fra hende. Hendes doublemakker, Harmony Tan, der overraskende ekspederede Serena Williams ud af turneringen sent tirsdag aften, har nemlig meldt afbud.

- Min partner Harmony Tan har her til morgen valgt at trække sig fra vores doublekamp i dag. Jeg synes slet ikke, det er fair at fortælle mig det så sent.

- Det er virkelig ikke fair, og jeg er meget ked af det og skuffet over, at jeg ikke får muligheden for at spille min allerførste Grand Slam-double, skriver hun i en story på Instagram.

Jeg forstår godt, hun er sur

TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson

Tans officielle undskyldning er, at hun har meldt sig skadet, men det giver Korpatsch ikke meget for.

- Hun kan ikke løbe, fordi hun spillede en tretimers kamp i går aftes (tirsdag, red.). Undskyld mig, men jeg har spillet en kamp på 6 timer og 33 minutter på en dag for derefter at spille en singlekamp dagen efter.

Tamara Korpasch og Harmony Tan bliver erstattet af Valentini Grammatikopoulou og Peangtarn Plipuech.

"Det ødelægger turneringen"

TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson er bestemt heller ikke tilfreds med, at man bare kan melde afbud til en doublekamp, fordi singlerækken prioriteres højere.

- Når du melder dig til en turnering - single eller double - så skal du jo spille, medmindre du er skadet, fordi det også ødelægger turneringen og lodtrækningen.

- Så jeg forstår godt, hun er sur. Når du har meldt dig til i en double, så kender du godt risikoen ved, at du vinder en singlekamp og derefter skal spille double. Det er selvfølgelig enormt synd for Korpatsch, fordi det er en kæmpe chance og oplevelse, hun går glip af. Så det giver da mening, at hun ikke kan se det sjove i det.

Tyske Korpatsch kan nu drage hjem fra Wimbledon, da hun tabte sin førsterundekamp i singlekategorien til Heather Watson, mens doublemakkeren, der måske er fortid, får lov til at blive.

Harmony Tan møder nemlig Sara Sorribes Tormo fra Spanien i anden runde på torsdag. Se hele sendeplanen fra Wimbledon her.