Wimbledon

Ingen forstod, hvad der foregik – heller ikke spillerne

Amerikanske Taylor Fritz kalder det utrolige slag for det bedste i sin karriere.

Der er noget galt, når der bliver jublet på hver sin side af nettet. For tennis er nu engang bygget op på den måde, at kun en af spillerne kan vinde pointet.

Torsdag skete der dog noget specielt på Wimbledons bane 12, hvor amerikanske Taylor Fritz spillede mod hjemmebanehelten Alastair Gray.

I andet sæt, der var ved at blive afgjort i tiebreak, var Gray i gang med at juble, fordi han havde flugtet bolden til 4-6 ved stillingen 6-6. Troede han...

På magisk vis fik Fritz sendt bolden over på britens side af nettet, og i stedet for stillingen 6-4 vandt han tiebreaken i andet sæt med 7-3.

- Det var vanvittigt. Det var et enormt point, naturligvis. Jeg fornemmede, at bolden hoppede op, og jeg tænkte – fordi jeg kunne høre publikum juble, som om pointet var færdigspillet – at hvis jeg virkelig strækker hele min krop, som er meget lang, efter at den her bold og kaster mig, kan jeg måske nå den med min ketsjer.

- Jeg nåede bolden og var faktisk bare glad for, at slaget ikke var for langt, siger Fritz på pressemødet på Wimbledons anlæg umiddelbart efter sejren.

Det her slag bliver nødt til at rangere som nummer et

Taylor Fritz

Her handlede de første mange minutter udelukkende om det utrolige slag, som Fritz selv havde så svært ved at forstå, at han måtte finde tv-billederne frem.

- Haha – at finde de langsomme gengivelser var det første, jeg gjorde, da jeg gik af banen.

Vidste ikke, at modstander jublede

Lærte du noget nyt, da du så de langsomme gengivelser?

- Åh ja, jeg havde ikke opfanget, at Gray jublede med en knyttet næve. Det så jeg på gengivelsen, og det var ret sjovt.

- Det var ikke gået op for mig, at han troede, at pointet var ovre, lyder det grinende fra den unge amerikaner, der er nummer 14 i verden.

Slaget, der afgjorde andet sæt, virkede til at punktere Gray en del i tredje sæt.

Sættet blev i hvert fald afgjort 15 minutter hurtigere end det forrige, da Fritz kørte sejren hjem med 6-3, 7-6, 6-3. Videre er han til tredje runde, hvor han møder verdensranglistens nummer 51, slovakiske Alex Molcan.

Fra torsdagens sejr tager han også en stor merit med videre:

- Det her slag bliver nødt til at rangere som nummer et, hvis man tager tidspunktet i betragtning. Det var et stort sætpoint.