Nu vil hele verden tale med manden, ingen kendte for en måned siden

25-årige Tim van Rijthoven er med ved Wimbledon på et wildcard, men lige nu er han manden, alle vil tale med.

For et år siden vandt han en lille Challenger-turnering i herredouble foran 100 mennesker i Portugal. Nu er han den første Grand Slam-debutant i dette århundrede til at spille sig videre til Wimbledons fjerde runde.

For en måned siden havde han aldrig vundet en ATP-kamp. Nu har han vundet otte i streg.

For et par uger siden var han ukendt. Nu står han over for Novak Djokovic på tennissportens største scene. Wimbledon.

25-årige Tim van Rijthoven fra Holland er en utrolig fortælling. Og det er verden efterhånden ved at få øjnene op for.

Onsdagens overraskende sejr over Reilly Opelka, der under kampen frustreret udråbte Rijthoven til at blive verdens bedste en dag, blev fredag fulgt op af endnu en suveræn sejr.

Her snuppede hollænderen en sejr i tre sæt over endnu en seedet spillet, georgiske Nikoloz Basilashvili, verdensranglistens nummer 26.

Hele verden vil tale med Tim

Sejren var den ottende i streg, og sejren satte ham for alvor på verdenskortet.

Tim van Rijthovens otte ATP-sejre

25-årige Tim van Rijthoven har kun otte sejre på ATP-niveau i sin karriere, og de er alle sammen faldet den seneste måned. Han har vundet over følgende spillere:

  • #432 Matthew Ebden (ATP 250)
  • #14 Taylor Fritz (ATP 250)
  • #66 Hugo Gaston (ATP 250)
  • #9 Felix Auger-Aliassime (ATP 250)
  • #2 Daniil Medvedev (ATP 250)
  • #84 Federico Delbonis (Grand Slam)
  • #18 Reilly Opelka (Grand Slam)
  • #26 Nikoloz Basilashvili (Grand Slam)

Oprindeligt skulle Rijthoven have talt til pressen i Wimbledons lille Room 2, men arrangørerne kunne godt se, hvad der var ved at ske.

- The demand is too high, kom en hæderligt klædt mand ud i forrummet og fortalte.

Lige pludselig stod der ikke blot otte hollændere samt én dansker og ville tale med Rijthoven. Som tilfældet var efter onsdagens sejr.

Britiske, indiske, amerikanske, tyske, schweiziske og flere andre journalister var mødt op for at få et glimt af den nye stjerne og stille ham nogle spørgsmål.

Derfor blev pressemødet rykket til Main Room, hvor de mere end 30 pressefolk ellers kunne blive klogere på Wimbledons øjeblikkelige darling.

- Oh, it is going quite well, grinede det hollandske pressekorps.

"Det her har da ændret min selvopfattelse"

Og det går vist mere end bare godt for Rijthoven. Se bare på, hvilke baner Wimbledon løbende har tildelt ham.

Mandag på Court 11, hvor der er beskedne 12 bænke rundt om banen.

Onsdag på Court 4, hvor der kan klemmes et par hundrede mennesker ind. Og fredag på Court 12, hvor der er plads til små 2000 mennesker.

Lige nu er han på en hurtigtvoksende rejse, og selv har han meget svært ved at sætte ord på, hvad det egentlig er, der sker.

- Det her har da ændret min selvopfattelse. Jeg havde aldrig troet på, at jeg ville starte min ATP Tour med otte sejre i streg. Det er selvfølgelig en stor selvtillidsbooster, og lige nu rider jeg bare på bølgen og ser, hvor jeg ender.

- Ude fra ligner det jo uden tvivl en eventyrhistorie, fordi det kommer ud af ingenting for mange mennesker. ATP-sejren i mit hjemland kom også ud af ingenting, for jeg har aldrig vundet en Challenger-turnering, siger hollænderen.

Rijthoven fik et wildcard til ATP 250-turneringen ’s-Hertogenbosch i starten af juni i sit hjemland Holland, hvor han endte med at vinde efter en finalesejr over Daniil Medvedev.

Nu har han så vundet otte kampe i streg, tre af dem ved Wimbledon, hvor han også er med på et wildcard, og det har sendt ham til fjerde runde som den første hollænder i 18 år.

"Det er smukt og magisk"

Og her står han over for en mand, der af mange betragtes som verdens bedste spiller lige nu. I hvert fald på græs.

- Inden turneringen startede, var det en drøm for mig at spille mod Novak Djokovic. Så at få den mulighed på Center Court eller Court 1 er smukt og magisk.

- Jeg går ind til hver kamp og tror på, jeg kan vinde. Jeg går også ind til kampen mod Djokovic og tror på, jeg kan vinde, fortæller den 25-årige hollænder i slutningen af pressemødet foran verdenspressen.

Lige efter pressemødet kunne han så gå ud for at give interviews til nogle af verdens absolut største medier. En til en-interviews hos BBC, Eurosport, ESPN, The New York Times og Tennis Channel.

Hvis folk ikke har fået øjnene op for ham endnu, så får det de nu.

Djokovic følger nøje med!

Rijthoven, der er nummer 104 i verden, og som lå nummer 205 inden turneringssejren i juni, har dog ikke kun indprentet sig i mediernes bevidsthed.

Da Novak Djokovic i stensikker stil havde spillet sig videre til fjerde runde, gik der ikke mange minutter på det efterfølgende pressemøde, før de fremmødte ville høre om Djokovics syn på den hollandske komet.

Og Djokovic er ikke et spor i tvivl om, hvem Rijthoven er.

- Jeg har set et par af hans kampe her ved Wimbledon og i Holland, hvor han vandt sin ATP-turnering. Han er naturligvis et af samtaleemnerne lige nu.

- Han har stadig ikke tabt en kamp på græs i den her sæson. Det er virkelig imponerende for en, der ikke har været rangeret særligt højt, og som ikke havde vundet en kamp inden ’s-Hertogenbosch. Det er ret imponerende, hvordan han har vundet sine kampe.

Den serbiske verdensstjerne hæftede sig især ved måden, Rijthoven har vist sig frem på. Hans udstråling, de sænkede skuldre.

- Nu skal han møde mig for første gang, men han lignede ikke en, der følte det store pres, da han mødte Medvedev, der var nummer to i verden på det tidspunkt, i finalen. Han slog ham sikkert, og han ser ud til at være en meget selvsikker spiller. Han håndterer den store scene ret godt, åbenbart.

- Han har ikke meget at tabe, og han er i gang med en drømmestime af sejre. Han er en ung spiller, der netop er startet, så jeg er sikker på, han får en stor karriere, siger Djokovic.

Hvor stor karrieren bliver, vil tiden vise.

Tim van Rijthoven har dog allerede opmærksomhed fra flere forskellige tidszoner, og det er i hans helt egne hænder, hvor vildt det skal blive.

Søndag kan han jo meget passende levere en af sportens største historier i nyere tid.

For det vil det være, hvis han besejrer Mr. Wimbledon, Novak Djokovic, på en af byens helt store arenaer.