Wimbledon

Hadsk kamp ved Wimbledon - men det var ingenting i forhold til det, der skete efter

Nick Kyrgios og Stefanos Tsitsipas spillede en hadsk kamp lørdag aften, hvor det helt store drama udspillede sig på pressemøderne.

Næsten en uge skulle Wimbledon-gæsterne vente på det.

Et sandt topbrag mellem to superstjerner fandt for alvor sted lørdag aften, og her fik publikum alt for pengene, da Nick Kyrgios og Stefanos Tsitsipas underholdt de mere end 11.000 tilskuere på Court 1.

Det, han gør, er konstant mobning. Han mobber sine modstandere

Stefanos Tsitsipas om Nick Kyrgios' opførsel

Normalt er alt i orden ved Wimbledon, men i den her kamp var intet i orden. Den ene spiller mere arrig end den anden.

Og kampen havde i den grad det hele, for opgøret var ikke særligt gammelt, før det begyndte at udvikle sig til et decideret galehus.

I første sæt fik Kyrgios en straf for uanstændigt sprogbrug. Og den straf fik han, fordi en linjedommer sladrede til overdommeren.

Det var hverken Kyrgios eller tilskuerne på Court 1 tilfredse med.

Det var dog bare småting i forhold til de efterfølgende scener inde på Wimbledons næststørste stadion.

Tsitsipas skød en bold ud mod tilskuerne, ingen blev ramt, men Kyrgios blev rasende.

Stemningen blev mere og mere hadsk

Den kontroversielle stjerne bad om at få kampens tilsynsførende på banen.

- Jeg spiller ikke videre, før vi kommer til bunds i det her, skrålede Kyrgios til dommeren og nævnte hurtigt Djokovic, der blev smidt ud af US Open for at ramme en bolddame med tennisbolden.

- Hvis jeg havde gjort det der… Oh my God, lød det videre fra Kyrgios.

Tsitsipas blev manden i fokus de næste minutter. Tydeligt irriteret fik grækeren en pointstraf. Han var under ingen omstændigheder glad for de scener, der udspillede sig inde på Court 1.

Jeg sad faktisk med en ubehagelig fornemmelse i maven på et tidspunkt

TV 2 SPORTs tennisekspert Tine Scheuer-Larsen

Derfor var det Tsitsipas’ tur til at bede om en tilsynsførende, fordi han var utilfreds med Kyrgios’ attitude.

Dommerne fik kampen genoptaget, og på de efterfølgende fem minutter forsøgte Tsitsipas ret så overlagt at ramme Kyrgios med tre af sine slag. Med lidt held nogle af gangene.

Ude foran Court 1, hvor tusindvis af mennesker var samlet på Henman Hill for at se kampen på storskærm, kom en lille dreng gående med sin mor, da Tsitsipas tyrede en bold ind på sin modstander.

- Oh, why was he trying to do that? spurgte han sin mor.

Og det var da egentlig et meget godt spørgsmål. Både til den konkrete situation og til kampen generelt.

"Jeg sad faktisk med en ubehagelig fornemmelse i maven"

For hvad var det overhovedet, de to kamphaner havde gang i?

Alt muligt andet end at spille tennis i hvert fald.

- Jeg sad faktisk med en ubehagelig fornemmelse i maven på et tidspunkt, fortæller TV 2 SPORTs tennisekspert Tine Scheuer-Larsen, der kalder kampen for en vanvittig blanding af god tennis og kaos.

Og lige netop hendes ord indrammer meget godt aftenens forestilling og den følelse, mange mennesker sad med. Hungrende efter den gode tennis, fortørnede over den elendige disciplin.

De to aggressive herrer fik kølet en smule ned, og resten af kampen var fyldt med magisk, næsten overmenneskelig tennis. Den ene detalje frækkere end den anden. Det ene slag bedre end det andet.

For en stund glemte man de hadske episoder, savlede over tennissen fra allerøverste hylde.

27-årige Nick Kyrgios trak sig sejrrigt ud af opgøret efter fire sæt, men aftenen var på ingen måde færdig.

Starten på en ny rivalisering?

Klokken 21.45 lokal tid skulle grækeren nemlig møde op i presserummet. Australieren klokken 22.00.

Og her ventede 30 minutter, der meget vel kan have været starten på en af tennissportens kommende rivaliseringer. Måske en ny Pete Sampras/Andre Agassi-fortælling? Eller en John McEnroe mod Björn Borg?

Tsitsipas, nederlagets mand, ankom i hvert fald med mundvigene pegende nedad. Skuffet, frustreret og ked af det. Og med indestængte aggressioner.

Klar til at skyde med skarpt.

- Jeg nød min tennis i dag, men jeg er ret skuffet over nogle af de ting, der skete. Især når det sker gentagende gange. Det bliver i sidste ende virkelig svært at håndtere for mig. Jeg følte lidt, at det var et cirkus i dag.

En indledende frase, der fik de mange pressefolk til at spærre øjnene op. Rummet blev fyldt med løftede fingre, alle ville stille de næste spørgsmål.

For alle vidste godt, hvad der nu skulle ske.

- Det, han gør, er konstant mobning. Han mobber sine modstandere. Han mobbede sikkert også i skolen. Jeg bryder mig ikke om folk, der mobber. Jeg bryder mig ikke om folk, der trækker andre folk ned.

- Han har gode træk i sin karakter, men han har også den her djævel i sig. Og hvis den bliver udsat, kan det gøre virkelig meget skade til folk omkring ham.

Du prøvede at ramme ham med dine slag et par gange. Hvorfor?

- Bare for at stoppe ham, du ved. Det her skal stoppe. Det er ikke okay. Altså, der er nogen, de bliver nødt til at sætte sig ned sammen med ham og snakke. Der må være nogle frustrationer inde bagved.

- Jeg er ikke vant til at spille på den her måde, men jeg kan ikke bare sidde og opføre mig som en robot og være helt kølig. Det er fair nok, hvis det sker én gang, men det skete to, tre og fire gange, og det går virkelig en på nerverne.

Lægger sig fladt ned efter skud mod tilskuer

Tsitsipas talte lige ud af posen. Og i nederlagets smerte, selvsagt. Men det var, som om han virkelig havde noget på hjertet, og at han ikke bare sagde alle disse ting, fordi han var frustreret over nederlaget.

Han får den her kamp til at handle om mig, fordi han har nogle seriøse problemer

Nick Kyrgios om Stefanos Tsitsipas

Det var han også, men han lagde sig også fladt ned for sin egen dårlige opførsel. Han gik over stregen, erkender han.

- Det var virkelig dårlig stil af mig. Jeg har aldrig skudt bolden ud af banen før på den måde. Jeg undskyldte til folkene med det samme, og jeg ved ikke, hvad der gik igennem mit hoved.

- Heldigvis ramte jeg ikke nogen, og jeg takker Gud for, at bolden ramte væggen. Det sker helt sikkert aldrig igen. Det er mit ansvar, forklarede den 24-årige græker foran verdenspressen.

Han traskede ud af lokalet, hostende, men med en garanti for ikke at være covid 19-smittet. Bare syg, og nu med en endnu større hovedpine.

For havde han en ven inden kampen, er den ven væk nu.

Kyrgios mener ikke, at han gjorde noget forkert

Kyrgios blev inden for meget få minutter forholdt ordene fra sin modstander, og det faldt – naturligvis – ikke i god jord.

Game on. Krigen er startet:

- Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal sige. Jeg ved ikke, hvordan jeg mobbede ham. Det var ham, der skød bolde efter mig. Det var ham, der skød en bold efter tilskuerne. Det var ham, der skød bolden ud af stadion. Jeg gjorde ingenting imod Stefanos, som var respektløst.

- Jeg ville også være rimelig sur, hvis jeg tabte til den samme mand to uger i streg. Måske skulle han starte med at finde ud af, hvordan han vinder over mig.

Er du bekymret for, at alt det her cirkus som Stefanos kaldte det kan blive trættende for dig?

- Cirkusset var kun ham i dag. Jeg havde det godt på banen. Jeg er klar til at spille igen i morgen. Jeg tror bare, at han får den her kamp til at handle om mig, fordi han har nogle seriøse problemer. Altså, seriøse.

- Jeg er god i omklædningsrummet. Jeg har mange venner, bare så I ved det. Jeg er faktisk en af dem, de fleste kan lide. Jeg har det godt. Men han er ikke typen, folk kan lide. Lad os lige få det på plads.

Selv hans tøj fortæller en historie

Kyrgios satte tingene på plads iført en Dennis Rodman-trøje, og torsdag var det en Allen Iverson-trøje, han bar på pressemødet.

Folk med bare den mindste interesse i basketball er udmærket godt klar over, hvilke signaler Kyrgios sender med de trøjer.

Rodman og Iverson, to af sportens bedste gennem tiden, men også to af dem, der insisterede på at gøre og sige de ting, ingen andre turde.

Og det passer jo meget godt med Nick Kyrgios. Han siger og gør, lige hvad der passer ham. Og det passer til ham. Tilsyneladende.

Folk på Court 1 kunne i hvert fald ikke få nok, og der skal ikke herskes tvivl om, at Wimbledon allerede nu glæder sig til at se tennistroldmanden i aktion igen på mandag.

Og så lever han nok fint med, at nogle at journalisterne forlod pressemødet hviskende til hinanden.

- Psycho, isn’t he?