Wimbledon

Dansk stortalent ødelagde det for sig selv, da drømmen brast alt for tidligt

Johanne Svendsen er "meget, meget skuffet" over måden, hvorpå hun røg ud af junior-Wimbledon.

Hun var taget til Wimbledon og havde sat næsen op efter at vinde.

Det gør man jo altid, som 18-årige Johanne Svendsen, der stillede op i juniorernes Wimbledon, selv forklarede det til TV 2 SPORT inden turneringen.

Mandag vandt hun sin førsterundekamp uden at imponere sig selv, og tirsdag blev det så til et exit allerede i anden runde efter et nederlag i to sæt til polske Olivia Lincer.

Og det kan hun kun takke sig selv for, lyder det fra Svendsen til TV 2 SPORT.

- Det var mit eget spil, der ødelagde det for mig. Jeg var foran 5-4 med break i første sæt, men fik ikke lukket kampen. Det er udelukkende min egen skyld.

Danskeren kom ellers bedst ud til kampen med det første break, men hun formåede ikke at udnytte det.

Og da den unge polak fik vendt første sæt og vandt, fløj frustrationer ud af Svendsen i andet sæt.

- Jeg kan slet ikke finde mit spil!

- Det er en katastrofe, det her!

Kunne man blandt andet høre hende råbe i den bagende sol. Inden turneringen fortalt hun til TV 2 SPORT, at hun bruger sit temperament som en force, og det var tydligt, at det også var planen i det her opgør.

"Jeg er meget, meget skuffet"

Det lykkedes dog ikke, og det danske stortalent står næsten tilbage med følelsen af, at hun tabte kampen til sig selv.

- Jeg var helt klart frustreret over mig selv. Hun spillede selvfølgelig en god kamp, men hun gjorde ikke noget, der overraskede mig. Jeg vidste godt, hun ville spille på den måde, så jeg er irriteret over, jeg ikke rammer bolden optimalt.

Derfor står den unge dansker nu tilbage med en træls følelse i kroppen.

- Jeg er meget, meget skuffet over min præstation. Jeg synes ikke, jeg spiller mit bedste, og det var langt under niveau. Også mentalt. Det var ikke godt nok, så jeg er meget skuffet.

Undervejs i kampen kunne man se, at Svendsen bad om et medical break. Det så ud til, hun var utilpas, men det var faktisk en gammel skade, der begyndte at drille hende igen.

Svendsen har nemlig haft rygproblemer siden april sidste år, og det var altså de smerter, der vendte tilbage igen denne tirsdag.

Manglede også attitude og energi

Derfor fik hun undervejs nogle piller for at lindre smerterne, men det gjorde dog ikke forskellen i dansk favør.

- Mit spil fungerede ikke, og jeg ramte ikke boldene optimalt. Jeg manglede lidt energi på en måde. Lidt attitude og energi, og det er måske et resultat af sidste uge, som var lidt hård med seks kampe, og det er jeg ikke vant til: At skulle seks kampe på en uge og så spille ugen efter.

- Det undskylder ingenting, men jeg kunne godt mærke det i kroppen, siger Svendsen.

I sidste uge var danskeren således i finalen i en juniorturnering i Roehampton, hvor hun gik hele vejen til finalen.

Finalen blev det altså ikke til ved Wimbledon, men hun har heldigvis en chance mere. Tirsdag træder Svendsen efter planen ind i doubleturneringen.