Wimbledon

Komet lagde sig fladt ned, da eventyret stoppede med en lussing

Wimbledons Center Court gjorde sit for at hjælpe åbenbaringen Tim van Rijthoven, men Novak Djokovic var bare for god.

Det skulle stoppe på et tidspunkt. Det blev det nødt til.

For det var intet mindre end utroligt, det hollandske Tim van Rijthoven havde gang i.

Inden søndagens hovedkamp på Center Court mod Novak Djokovic havde den 25-årige hollænder vundet otte kampe i streg. Inden de otte sejre havde han aldrig vundet en ATP-kamp.

Som trold af en æske var den hollandske komet blomstret op, og det havde bragt ham hele vejen til Wimbledons Center Court.

Og det ikoniske anlæg var i den grad klar til at tage imod Tim van Rijthoven.

En varm velkomst

De to spillere trådte ind til en stor, fælles jubel. Men herfra delte det sig lidt.

Center Court jublede lidt ekstra efter Rijthovens vindere. Sukkede lidt dybere efter hans fejl.

Ingen ond stemning over for Djokovic, bare en frisk forelskelse i den hollandske kometkarriere.

Novak gjorde sine Novak-ting og spillede virkelig, virkelig godt. Han havde svarene på det hele

Tim van Rijthoven

Men forelskelsen var også større, end hvad den kunne bære. Djokovic vandt det første sæt, men magien svævede stadig rundt om den kompakte hollænder.

Cirka klokken kvart over ni lokal tid var taget på Center Court ved at flyve væk, hele vejen til Holland, for da Novak Djokovic blev brudt for første gang i kampen efter et fortryllede hollandsk parti, eksploderede Center Court i ekstase.

Van Rijthoven havde leveret en breakbold af dimensioner, og han fik stående ovationer fra arenaen. Velfortjente ovationer.

1-1 i sæt, og Rijthoven, samt resten af Center Court, begyndte at spekulere. Kunne det utænkelige ske, at en wildcard-spiller skulle besejre Mr. Wimbledon på hans egen hjemmebane?

Rijthoven kunne ikke skjule smilet, men på den anden side af nettet blev der tændt en glød.

For her stod Novak Djokovic. Altså dén Novak Djokovic. En mand i topform og med 20 Grand Slam-titler til sit navn.

Djokovic skruede på knapperne

Han skulle på ingen måde nyde noget af at tabe til et ukendt wildcard, og når man har erfaringen som Djokovic, virker det til, man kan dreje på knapperne efter behag.

Bum, bum, bum.

Den serbiske, levende legende drev gæk med hollænderen, og inden publikum fik tisset af efter andet sæt, havde Djokovic vundet tredje sæt med 6-1.

Van Rijthoven, der for en stund havde øjnet det utænkelige, var chanceløs. Helt og aldeles. Fjerde sæt blev også tabt uden chance for hollænderen. 6-2.

- Jeg prøvede at skabe en større kamp, men det kunne bare ikke lade sig gøre, erkendte han på det efterfølgende pressemøde.

- Det var åbenlyst en virkelig stor kamp for mig at spille på Center Court mod en af tidens bedste spillere. Det var i sig selv en stor sejr. Jeg startede nervøst, men tog så andet sæt, men så gjorde Novak sine Novak-ting og spillede virkelig, virkelig godt. Han havde svarene på det hele.

Eventyret på det britiske græs var slut.

En god ugeløn

Men han nåede den absolut største scene. Hvor der blev råbt og skreget hans navn. På Center Court, hvor han altid har drømt om at stå. Over for en af tidens bedste spillere. Novak Djokovic.

At der så var klasseforskel i længden, gør nok ikke, at hollænderen ikke fik sovet i nat.

For han har erobret tennisverdenen, som har fået en ny publikumsfavorit. Det kan der ikke være tvivl om efter aftenens hovedkamp.

Og så går Rijthoven også hjem med lommen fuld af guld. 190.000 britiske pund. Det er mere end halvanden million danske kroner.

Flere penge, end hans singlekarriere indbragte ham de syv professionelle år inden dette Wimbledon.

Det er velfortjente penge, han drager hjem med. Sammen med den nok største uge i sit liv.