Wimbledon

- For et år siden fødte jeg mit andet barn. Det er vanvittigt

Tatjana Maria havde aldrig været længere end tredje runde ved en Grand Slam inden årets Wimbledon-eventyr.

Ketsjeren faldt til jorden, og ansigtet blev gemt i hænderne.

Hun kunne ikke selv fatte, hvad hun netop havde præsteret, 34-årige Tatjana Maria fra Tyskland.

Det var allerede usandsynligt, da hun i sidste uge spillede sig videre til fjerde runde ved en Grand Slam for første gang i karrieren.

Det gjorde hun ved at overraske alt og alle med en sejr over verdensranglistens nummer fem, Maria Sakkari.

Eventyrhistorien blev dog endnu mere fantastisk denne tirsdag, da hun spillede sig i Wimbledon-semifinalen efter en sejr over sin tyske kollega, 22-årige Jule Niemeier.

- Jeg har gåsehud over hele kroppen… Det var så hård en kamp mod en landsmandinde, og jeg er sikker på, vi gjorde Tyskland stolt i dag med vores kamp.

- Jeg ved ærligt talt ikke, hvad jeg skal sige. Jeg står her på den her bane… Jeg nyder hvert et enkelt point foran det her fantastisk publikum på den her fantastisk arena. Det er så stor en fornøjelse at spille her, siger en tydeligt rørt Tatjana Maria efter sejren.

Hun er 34 år og 232 dage gammel.

Den ældste kvinde, der stadig er med ved årets Wimbledon, hvor hun ligeledes er den eneste tilbageværende mor i single-kategorien.

Fødte sit andet barn for et år siden

Samtidig er hun nummer 103 på verdensranglisten, så det burde slet ikke være muligt, at hun nu er blandt de sidste fire spillere ved tennissportens største turnering.

Men den hårdtkæmpende tysker bliver ved med at trodse alle odds, og hun har naturligvis også selv svært ved at forstå, hvordan det kan lade sig gøre.

- Det er fantastisk at leve det her igennem med min familie. Med mine to små piger. For et år siden fødte jeg mit andet barn, altså… Det er vanvittigt, siger Maria, der er mor til otteårige Charlotte og etårige Cecilia.

For Tatjana Maria var det en meget, meget stor bedrift at gå videre til semifinalen ved Wimbledon. Video: TV 2 Sport

Trods sine 34 år, der indikerer god erfaring fra tennisbanen, er det igangværende Wimbledon-eventyr uden tvivl det største resultat i karrieren.

Det er, som om alting først i karrierens efterår er begyndt at gå op i en højere enhed, og at hun med sit meget insisterende spil har fået brikkerne til at passe sammen.

Brikkerne begyndte at falde på plads tidligere på året, hvor hun vandt en ATP 250-turnering i Bogota, og den gode form har hun altså taget med til Wimbledon.

- Jeg har altid troet på, at jeg havde noget inde i mig, der kunne gøre det her, siger hun til den fremmødte presse, da hun har fået lov til lige at kapere sejren.

- Jeg har altid troet på det, men at jeg så er her nu... Som jeg sagde. For et år siden fødte jeg et barn. Det havde været skørt, hvis folk havde sagt til mig, at jeg et år senere ville stå i en Wimbledon-semifinale.

I stort selskab

Tyskeren skrev sig med sejren ind i utrolig fornemt selskab.

Hun er nemlig den sjette kvinde i historien, der har spillet sig i en Wimbledon-semifinale efter sin 34. fødselsdag.

Og hun stryger altså ind på en liste med Billie Jean King, Martina Navratilova, Chrissie Evert, Venus Williams og Serena Williams:

- Det er for vildt at være med på en liste med så store spillere. Det er fantastisk. At have mit navn lige der, det har jeg svært ved at tro på. Det gør mig stolt, siger Maria.

Marias bedste placering på verdensranglisten er som nummer 46, men den merit ligger efterhånden en del år tilbage.

Det var nemlig i 2017, da hun var 29 år gammel. Hendes første af karrierens to titler faldt tilbage i 2018, da hun vandt WTA 250-triumfen på Mallorca.