Wimbledon

Kyrgios mindedes selvmordstanker efter kæmpe triumf

Efter sin semifinaleplads i Wimbledon mindedes Nick Kyrgios de mørke stunder, han har været igennem.

Med en sejr over chileneren Cristian Garin onsdag spillede det australske problembarn Nick Kyrgios sig i semifinalen ved Wimbledon. Hans første grand slam-semifinale i karrieren.

Som 19-årig i 2014 slog Kyrgios Rafael Nadal ud af netop Wimbledon og nåede kvartfinalen. Eksperterne spåede stortalentet en kæmpe karriere, men hans temperament og opførsel har voldt ham store problemer.

Problemerne både på og uden for banen har fulgt ham, og så sent som tirsdag bekræftede Kyrgios' advokat, at han er anklaget for "overfald i hjemmet" tilbage i december i en sag, der efterforskes i Australien.

Efter onsdagens sejr, som sendte ham i semifinalen, sad Kyrgios længe stille i sin stol uden for banen. Han prøvede at forstå den mentale udvikling, han har gennemgået de seneste år.

- Jeg sad og tænkte på, hvordan tingene kan forandre sig. Der var et tidspunkt, hvor jeg næsten var færdig med sporten, siger Kyrgios ifølge Reuters.

Han har tidligere fortalt, hvordan han for få år siden havde selvmordstanker og tog stoffer i en hård periode i livet. Den periode passerede forbi hans nethinde efter sejren over Cristian Garin.

- Jeg fortalte tidligere i år om den mentale tilstand, jeg var i tilbage i 2019 ved Australian Open med selvmordstanker, selvskade og den slags, siger den 27-årige australier.

- Jeg sad der efter kampen i dag og tænkte. At være semifinalist i Wimbledon, det er en speciel præstation for alle, men især for mig.

Kritikere har gennem årene ofte konkluderet, at Kyrgios ikke havde den mentale styrke til at forløse sit potentiale. Også i det lys var sejren særlig for ham.

- Jeg begyndte næsten at tvivle på mig selv, med alt den trafik der var i mit hoved, lyder det fra Kyrgios om hans lange vej til en semifinaleplads.

- Jeg har masser tilbage i tanken. Jeg føler, at jeg spiller noget af mit bedste tennis, og jeg har det fantastisk psykisk.

I semifinalen venter selv samme Rafael Nadal, som Kyrgios sensationelt nedlagde tilbage i 2014.