Wimbledon

Maven er revnet, men Nadal nægter at misse ’historiens mest sete kamp’

Rafael Nadal kæmper med en skade inden fredagens semifinalebrag ved Wimbledon mod Nick Kyrgios.

Se fredagens semifinale mellem Rafael Nadal og Nick Kyrgios på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Kameramænd fra hele verden flyver rundt på Wimbledons anlæg. Kaotiske tilstande, selvom det er hviledag for herrerne.

Hvor træner Rafael Nadal? Og træner han overhovedet?

Ingen ved det, alle spørger om det, og alverdens mediestationer fra hele verden jagter billeder af den spanske stjerne Rafael Nadal.

Onsdag kunne han knap nok serve i de sidste tre sæt mod Taylor Fritz, men på næsten mirakuløs vis spillede han sig i semifinalen efter en sejr i fem sæt.

Efter kampen satte han selv spørgsmålstegn ved sin deltagelse i semifinalen som følge af skaden, og derfor var pressen dagen derpå selvsagt meget interesseret i at vidne Nadals træning torsdag.

Det ville give mange svar, og det endte det også med at gøre.

En revne på syv millimeter

Kort før Nadals ankomst på Wimbledons træningsanlæg, Aorangi Park, kunne den spanske avis MARCA afsløre Nadals skadesomfang.

Spanieren har pådraget sig en revne på syv millimeter i maveregionen, lyder det i avisen, der også kunne afsløre, at Nadal var insisterende omkring at spille Wimbledon-semifinalen mod Nick Kyrgios.

Det bekræfter MARCA-journalisten Joan Solsano, som TV 2 SPORT fanger på anlægget.

- Han gennemgik nogle tests i dag (torsdag, red.), og han har de her problemer i maveregionen. Det er ikke stort, så han prøver at spille kampen.

- Han ved godt, han ikke har de store chancer for at vinde turneringen, men han føler, at han kan spille og gennemføre kampen mod Kyrgios, siger den spanske journalist.

Nadal mødte op til sin træning mere end en time senere end planlagt, og det, de fremmødte fik, var ikke ligefrem lovende.

Det blev blot til 44 minutters træning for spanieren, hvoraf 33 minutter blev brugt på at slå til bolden sammen med træneren Marc Lopez, mens de resterende 11 minutter blev brugt på pause.

Nadal vildledte pressen

Efter træningen satte Nadal sig og fik en lang snak med sit hold, og der var ikke et eneste tidspunkt, hvor Nadal servede helt igennem i løbet af træningen.

Han forsøgte med et par halvhjertede server, mens han hovedsageligt øvede sig på sine for- og baghåndsslag.

Scener, der skaber panderynker hos TV 2 SPORTs tennisekspert Kenneth Carlsen.

- Det er jo meget bekymrende, men det kommer ikke bag på os. Vi ved jo godt, han er skadet, så det er ikke overraskende, at han holdt igen med sine server under træningen.

- For ham handlede det nok bare om at få ramt lidt til bolden, for han har jo i bund og grund spillet nok tennis. Det gælder om at få noget blodcirkulation i musklerne, for det er med til at restituere kroppen.

Det bliver sandsynligvis den mest sete kamp nogensinde. Det vil jeg gerne argumentere for

Nick Kyrgios om kampen mod Nadal

Optakten til den store semifinale var med andre ord ikke optimal for spanieren, men han skal naturligvis aldrig afskrives, for han har flere gange i karrieren trodset voldsomme smerter.

Men det store hemmelighedskræmmeri falder ikke i god jord rundt omkring.

Nadal skiftede sågar bane kort før sin træning for at vildlede journalisterne, mens han også fik tildelt den træningsbane, hvor der er mindst adgang til ham.

Den tidligere topspiller Pam Schriver, der er ansat som tennisvært hos ESPN, er ikke fan af fremgangsmåden. Det fortæller hun til TV 2 SPORT.

- I USA er det jo sådan i topligaer som NFL, at spillerne skal oplyse skadestilstanden. Er du tvivlsom, klar eller ude? Det oplyser man i noget tid inden kampen, men tennis er ikke helt så formelt på den måde.

- Og jeg synes faktisk, tingene bliver holdt lidt for hemmeligt i tennis. Vi har brug for adgang, for det er vigtigt at vide, hvordan Rafael Nadal har det. Det er en mand, der jagter alle fire Grand Slam-titler på samme kalenderår, så tennisverdenen vil jo have svar på det store spørgsmål.

En kamp, der får tænderne til at løbe i vand

Nadal har dog planer om at spille, og det handler nok også om, at han ikke vil misse en semifinale mod Nick Kyrgios.

En semifinale, der ifølge australieren bliver noget videre episk.

- Det vil være ret specielt at spille mod 'Rafa' her. Vi har haft nogle utrolige dueller her på Centre Court. Han har vundet én mod mig, og jeg har vundet én mod ham, siger Kyrgios til pressen og fortsætter:

- Vi er åbenlyst to forskellige personligheder, men jeg føler, vi respekterer hinanden fuldt ud. Det vil blive en kamp, der får tænderne til at løbe i vand, og som bliver set over hele verden. Det bliver sandsynligvis den mest sete kamp nogensinde. Det vil jeg gerne argumentere for.

Efter Nadals træning på anlægget stemplede den farverige Nick Kyrgios også ind.

Og Nadal skal umiddelbart ikke være nervøs for, at Kyrgios går ind til fredagens semifinale med en meget bedre optakt i rygsækken.

Australieren var nemlig blot i hyggehumør, som tilfældet har været under flere af Wimbledons-træningerne.

Kyrgios, der ikke har en træner tilknyttet, har dog undervejs i turneringen givet udtryk for, at det, der netop fungerer for ham for tiden, er at hygge sig og slappe af med sine venner og kæresten.