Wimbledon

Rival sender hilsen til skadesramt Nadal

Nick Kyrgios havde på forhånd spået, at fredagens nu aflyste kamp mod Nadal ville have endt i historiebøgerne.

Det kunne meget vel være blevet en af tennishistoriens mest underholdende kampe.

Men Wimbledon-semifinalen mellem Rafael Nadal og Nick Kyrgios, to af sportens største modsætninger, bliver ikke til noget, efter den spanske stjerne torsdag aften meddelte, at han ikke er i stand til at spille kampen.

Selvom de to spillere flere gange har været på kant med hinanden, har australske Kyrgios ikke været sen til at udvise sympati for Nadal.

- Forskellige spillere, forskellige personligheder. Rafael Nadal, jeg håber, at din genoptræning kommer til at gå godt, og vi håber alle på, at du snart er ovenpå, skriver Nick Kyrgios i et opslag på Instagram.

Rafael Nadal har trukket sig fra semifinalen, fordi han døjer med en maveskade. En skade, som han fik behandling for i sin kvartfinale mod Taylor Fritz.

- Jeg tog beslutningen, fordi jeg ikke tror på, jeg kan vinde to kampe (semifinalen og finalen, red.). Jeg kan ikke lave den rigtige bevægelse med henblik på at serve, sagde Nadal på et pressemøde torsdag aften.

Opgøret mellem perfektionisten Rafael Nadal og den noget mere kontroversielle Nick Kyrgios var imødeset fra tennisfans verden over.

Stor rivalisering mellem Nadal og Kyrgios

De har tidligere mødt hinanden på Centre Court i Wimbledon to gange, og begge gange har det været ganske seværdigt. I 2014 mødte de hinanden første gang, og her var det Kyrgios, der overraskende, ja nærmest sensationelt, vandt i fire sæt.

I 2018 vandt Nadal, men det var ikke uden drama undervejs. Kyrgios anklagede Nadal for at bruge for lang tid mellem pointene, mens Nadal-lejren anklagede australieren for at have "mangel på respekt for tilskuerne".

Med de to tidligere opgør i baghovedet var Nick Kyrgios også sikker på, at fredagens kamp, der nu er aflyst, ville have endt i historiebøgerne.

- Det vil være ret specielt at spille mod 'Rafa' her. Vi har haft nogle utrolige dueller her på Centre Court. Han har vundet én mod mig, og jeg har vundet én mod ham.

- Vi er åbenlyst to forskellige personligheder, men jeg føler, vi respekterer hinanden fuldt ud. Det vil blive en kamp, der får tænderne til at løbe i vand, og som bliver set over hele verden. Det bliver sandsynligvis den mest sete kamp nogensinde. Det vil jeg gerne argumentere for, sagde Kyrgios onsdag.

Mens Rafael Nadal nu må trække stikket, kan Nick Kyrgios se frem til at skulle spille karrierens første Grand Slam-finale. Her venter enten Novak Djokovic eller det britiske hjemmebanehåb Cameron Norrie.