Wimbledon

Tidligere vinder ude af Wimbledon

Elena Rybakina er klar til sin første grand slam-finale efter en semifinalesejr over Simona Halep i Wimbledon.

Hun vandt Wimbledon i 2019, men i år må Simona Halep se med fra sidelinjen, når finalen i den prestigefyldte tennisturnering spilles.

Torsdag tabte Halep sin semifinale mod Elena Rybakina, der dermed spillede sig i sin første grand slam-finale.

Den 23-årige kasakher vandt i to sæt med cifrene 6-3, 6-3 efter en overbevisende præstation.

Det står dermed klart, at vinderen af Wimbledon også tager sin første grand slam-titel.

I finalen skal Rybakina således møde tunesiske Ons Jabeur, der i sin semifinale tidligere torsdag slog tyske Tatjana Maria. Jabeur har heller aldrig før spillet en grand slam-finale.

Rybakina lagde stærkt ud og brød Halep, første gang rumæneren servede. Derefter var Halep ikke i nærheden af at lave et comeback i første sæt. Rybakina var stærk i egen serv og tillod ikke en eneste rumænsk breakbold.

Problemer med serven

Halep fik en skidt start på andet sæt og blev allerede brudt i det indledende parti, blandt andet på grund af tre dobbeltfejl.

Men den rutinerede rumæner var ikke helt knækket. Halep kæmpede videre, og i andet sæts fjerde parti - hvor Rybakina servede - fik hun endelig kæmpet sig til breakbolde. Hele tre af slagsen faktisk, men det var kun nødvendigt med en enkelt, og så var der udlignet.

Men Halep døjede med sin serv, og takket være en rumænsk dobbeltfejl brød Rybakina øjeblikkeligt tilbage. Herfra så kasakheren sig ikke tilbage, og med endnu et servebrud kom finalepladsen i hus.

Elena Rybakina er født i Moskva og bor stadig i den russiske hovedstad. Frem til 2018 spillede hun under russisk flag, hvorefter hun skiftede til at repræsentere Kasakhstan.

Russere og hviderussere har på grund af krigen i Ukraine været udelukket fra at deltage i dette års Wimbledon. Af samme grund uddeles der ikke ranglistepoint til deltagerne. Det betyder, at spillernes resultater ikke får indflydelse på deres placering på verdensranglisten.

Kvindernes Wimbledon-finale spilles lørdag.