Wimbledon

Kyrgios sender stikpille til sit hjemland

Nick Kyrgios efterlyser støtte fra de tidligere topspillere fra Australien.

Nick Kyrgios er i sin første Grand Slam-finale.

Det blev en realitet torsdag aften, da en skadet Rafael Nadal måtte trække sig fra semifinalebraget.

Dermed røg Kyrgios direkte i finalen, og i den anledning ville man forvente folkefest i det australske. Men sådan er det ikke.

Nick Kyrgios er i øjeblikket Australiens mest formstærke tennisspiller, og mens resten af verden er pjattede med den kontroversielle showman, så savner han støtte fra tennisspillerne i hjemlandet.

- De store aktører fra australsk tennis har ikke altid været lige flinke ved mig. De støtter mig sjældent - ikke engang de her to uger. Så er det lidt hårdt for mig at læse alle de ting, de siger om mig, siger Kyrgios.

Det fortæller han i forbindelse med et presesmøde fredag, der blev etableret, så han selv kunne for lov til at sætte ord på den missede semifinale mod Rafael Nadal.

"Jeg er det sorte får"

Det handlede dog mere om Kyrgios' hjemland, og tilstandene er tilsyneladende noget, der påvirker stjernen.

- Det gør mig ret ked af det, at jeg ikke får støtte fra nogen af de andre tidligere store australske tennisstjerner. Det er mærkeligt, at de har sådan en sygelig trang til at pille mig ned.

Kyrgios fremhæver dog dén ene mand, han sætter pris på fra det australske tennismiljø.

- Lleyton Hewitt er nok den eneste af de største australske tennisspillere, der har støttet mig hele tiden. Og det er nok, fordi han kender mig. Han var anfører på vores Davis Cup-hold, og han ved på en måde, at jeg er lidt anderledes.

- Jeg er helt sikkert det sorte får i australsk tennis, siger showmanden.

Lleyton Hewitt er dog nok en meget fornuftig mand at have støtte fra i øjeblikket. Han vandt nemlig Wimbledon tilbage i 2002 og kan af gode grunde give lidt erfaring videre til Kyrgios inden søndag.

Her har Nick Kyrgios alletiders mulighed for at lukke munden på alle sine kritikere, når han skal i aktion i Wimbledon-finalen.

Han møder Novak Djokovic, og du kan naturligvis se braget på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.