Wimbledon

Begge brød ud i latter, da Djokovic forklarede Instagram-dialog

Nick Kyrgios havde foreslået en stor bytur, men Novak Djokovic undlod at svare, fordi han havde konen siddende ved siden af.

Novak Djokovic kunne søndag eftermiddag løfte Wimbledon-trofæet for syvende gang i karrieren efter en sejr i fire sæt over Nick Kyrgios.

Da han efterfølgende gik over for at sætte ord på triumfen, var der lige nogle ting, der skulle klares først.

Han indledte sin tale med at rose sin australske modstander.

- Jeg respekterer dig virkelig meget. Jeg synes, du er en fænomenal tennisspiller og atlet. Det har du hørt i mange år, men nu begynder alting at gå op i en højere enhed for dig.

- Jeg er sikker på, vi kommer til at se meget til dig i Grand Slams fremover. Jeg troede ikke, jeg skulle sige så mange søde ting om dig taget vores forhold i betragtning. Men det er officielt en bromance nu, siger Djokovic og får smilet frem på Kyrgios' læber.

Kort efter fik Djokovic dog smilet frem på hele Centre Courts læber, da han skulle forklare lørdagens dialog mellem de to Wimbledon-finalister.

Her var Djokovic og Kyrgios rendt ind i hinanden under træningen, og så havde de ellers fortsat deres samtale på Instagram. En samtale, hvor Djokovic foreslog, at kampens vinder skulle invitere på mad.

- Ja, haha, det er derfor, han tabte. Det er forhåbentligt starten på et vidunderligt venskab mellem os. Også uden for banen.

Men han skrev jo faktisk, at I skulle på natklub og gå amok?

- Ja, det svarede jeg ikke på, fordi min kone sad lige ved siden af mig. Lad os starte med drinks og mad, og så må vi se derfra, lød det fra Djokovic med et stort grin, mens Kyrgios stod i baggrunden med et endnu større smil.

21 Grand Slam-titler

Djokovics sejr var den fjerde i træk ved Wimbledon. Triumfen sender ham også op på hele 21 Grand Slam-titler i karrieren.

Det er én færre end Rafael Nadal, men én mere end Roger Federer. Sejren var derfor af mange grunde vigtig for serberen:

- Jeg har ikke længere ord på, hvad den her turnering og det her trofæ betyder for mig. Jeg har sagt det mange gange, men det her turnering vil altid være den vigtigste og mest specielle turnering for mig.

Novak Djokovic vandt kampen i fire sæt, og de forløb på følgende måde:

Novak Djokovic 3 - 1 Nick Kyrgios

  • 1. sæt: 4-6
  • 2. sæt: 6-3
  • 3. sæt: 6-4
  • 4. sæt: 7-6
Serbiske Novak Djokovic var også Nick Kyrgios overlegen og tog sin 21. Grand Slam-titel. Video: TV 2 Sport