Wimbledon

Blev en flabet kommentar starten på et venskab mellem finalisterne?

Novak Djokovic og Nick Kyrgios mødes i Wimbledon-finalen søndag klokken 15.

På den ene side af nettet står en mand med 31 Grand Slam-finaler i karrieren.

På den anden side af nettet står en mand med 0 Grand Slam-finaler.

En kæmpe kontrast, der kommer til at udspille sig, når Novak Djokovic og Nick Kyrgios går på banen til søndagens Wimbledon-finale.

De to finalister har dog allerede startet den mentale kamp. På Aorangi Park, Wimbledons træningsanlæg, udspillede sig en interessant scene, da de to stjerner løb ind i hinanden under lørdagens træning.

- Det tog dig fem år at sige noget sødt om mig, råbte en grinende Djokovic, da han så Kyrgios.

- Men jeg forsvarede dig, da det betød noget, lød responsen fra Kyrgios, der henviser til, at han offentligt støttede Djokovic, der var i vælten, fordi han nægtede at lade sig vaccinere mod covid-19.

Støtte, som Djokovic sætter pris på, råbte han tilbage til Kyrgios, inden de to trænede videre. Et par timer senere kunne man så følge med på de sociale medier.

- Er vi venner nu? skrev Kyrgios, mens han havde tagget Djokovic.

- Jeg accepterer, hvis du inviterer mig på en drink eller frokost. PS: Vinderen af kampen betaler, svarede Djokovic lynhurtigt tilbage.

Kyrgios vendte naturligvis tilbage, og her begyndte det at blive lidt mærkeligt.

- Aftale. Lad os tage på en natklub og gå amok, skrev australieren.

Konkurrenter søndag. Om tennissportens største trofæ. Men tilsyneladende er der god stemning mellem de to nye venner inden braget.

Djokovic har aldrig vundet et sæt over Kyrgios

Djokovic, der har vundet 20 af sine Grand Slam-finaler, står over for en modstander, han aldrig nogensinde har vundet så meget som et sæt over.

Og han er godt selv klar over det, Djokovic.

- Kyrgios har ikke så meget at tabe, og sådan spiller han også altid. Han spiller frit og har en af sportens bedste server. Vi har ikke spillet mod hinanden længe. Jeg har aldrig vundet et sæt over ham, så forhåbentlig sker det den her gang.

- Det er hans første Grand Slam-finale, så han er selvfølgelig spændt. Jeg står i endnu en finale i en turnering, jeg holder så meget af, og forhåbentlig vil erfaringen være min fordel, siger Djokovic til pressen.

  • Sejre

    0
    2
  • Sæt

    0
    4

TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson glæder sig til at se de to stjerner krydse ketsjere igen.

- Det bliver en speciel finale - og en spændende finale. Djokovic har jo meget erfaring fra den her turnering, og så har vi Kyrgios, der aldrig har stået i en Grand Slam-finale før.

Kyrgios og Djokovic mødte hinanden to gange i 2017, hvor underlaget var noget lidt andet end græsset ved Wimbledon.

Statistikken betyder ikke det store

Kyrgios og Djokovic spillede nemlig mod hinanden i hardcourt-turneringerne Indian Wells og Acapulco. Kyrgios vandt begge kampe i to sæt - henholdsvis 6-4, 7-6 og 7-6, 7-5.

Ifølge TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson er de tal dog tæt på ligegyldige.

- Vi skal ikke lægge så meget i den statistik. Det er nogle år siden, og det her er en Wimbledon-finale, så Djokovic kommer til at gå på banen med en helt anden indstilling.

- Og han har jo ikke rigtig plads til at misse flere Grand Slam-titler, hvis han vil hænge med i kampen om at få rekorden som den spiller med flest Grand Slams nogensinde.

Djokovic kan med en sejr søndag hale ind på Rafael Nadal, der har 22 Grand Slam-titler til sit navn.

"Vi får en helt vild finale"

Og rammer Djokovic sit vanlige, tårnhøje niveau, er han da også favorit til at vinde kampen, vurderer Tauson.

Han hæfter sig også ved, at Kyrgios de seneste dage har udtrykt sig en anelse nervøst om det store brag.

- Han siger selv, det har gjort indtryk på ham, og at han dårlig har sovet, så det bliver spændende at følge kampen. Og det store spørgsmål er jo så, hvordan han reagerer, når han som 27-årig står inde på Centre Court i sin første Grand Slam-finale.

- Men jeg tror på, at han vokser med opgaven, og at vi får en helt vild finale.

En vild finale får vi, såfremt Kyrgios finder de rigtige ting frem fra værktøjskassen.

- Hvis Kyrgios kan få tingene til at hænge sammen, kan det blive en rigtig, rigtig sjov kamp med store server og det helt store spil, hvor han godt kan drille Djokovic. Men hvis Kyrgios ikke finder sit bedste spil frem, kan det nok godt blive envejstrafik.

- Jeg er dog ret sikker på, at vi får Nick Kyrgios i den allerbedste version. Han er underdog, og det ved han godt selv, og jeg synes faktisk, at han har spillet bedst i de kampe, hvor han ikke har været favorit. Når han er underdog, spiller han helt frit.

Søndagens store finale serves i gang klokken 15. Fra 14.30 er der optakt på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.