Tennis

Tauson gør comeback med fænomen

Clara Tauson spiller mandag og tirsdag sine første kampe efter Wimbledon, hvor hun trak sig med en skade.

Se tennis fra Washington på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Hun har ikke spillet en hel tenniskamp siden slutningen af april, Clara Tauson.

Til Wimbledon forsøgte danskeren sig, men det blev blot til fem partier, inden hun måtte trække sig. Nu er 20-årige Tauson igen klar til at prøve sig af blandt verdens bedste spillere.

I WTA-turneringen Citi Open i Washington er Clara Tauson således tilmeldt både double- og singleturneringen.

Mandag aften dansk tid skal hun i aktion for første gang, når hun sammen med US Open-vinderen fra sidste år, Emma Raducanu, møder tjekkiske Lucie Hradecka fra Tjekkiet og rumænske Monica Niculescu.

Det er første gang som senior, at Clara Tauson skal spille sammen med det 19-årige fænomen fra Storbritannien.

I singleturneringen skal det danske tennistalent, der i øjeblikket er nummer 47 på verdensranglisten, møde den tyske veteran Andrea Petkovic. Hun er nummer 64 i verden. De to spillere har ikke tidligere stået over for hinanden.

Clara Tauson har ifølge TV 2 SPORTs oplysninger tilbragt tid i Italien, hvor hun har modtaget behandling for sin drilske rygskade.

Ekspert har ingen forventninger

TV 2 SPORTs tennisekspert Tine Scheuer Larsen er spændt på at se den danske tennisspiller i kamp igen efter de triste måneder med rygskaden og afbud til flere turneringer.

- Det er meget glædeligt at se Clara er klar til kamp igen. Mit største ønske for hende er hun kan fuldføre en kamp, hvor hun kan svinge frit og bevæge sig 100 procent uden smerter i ryggen.

- Jeg har ingen forventninger til resultatet udover, at Clara kæmper for hver bold og nyder at spille kamp igen, så hun kan forlade banen med en god fornemmelse i kroppen uanset resultatet, siger Tine Scheuer Larsen.

Clara Tauson er i USA for at forberede sig til årets sidste Grand Slam, US Open. Efter turneringen i Washington er hun også tilmeldt turneringer i både Cincinnati og Cleveland.

Holger Rune er også til kamp i Washington i en ATP 500-turnering, hvor han er oversidder i første runde. Blandt deltagerne i mændenes turnering er Andy Murray og Nick Kyrgios.