Tennis

Rune har været "uigenkendelig" - og lige nu skal vi ikke forvente det store

Holger Rune går en måned i møde, hvor han er tilmeldt fem turneringer på hardcourt-underlaget.

Det er lang tid siden, at Holger Rune bragede ind i danskernes bevidsthed.

Men det er ikke mere end to måneder siden, at Holger Rune med sit succesridt ved French Open skrev sig ind i hele verdens bevidsthed.

Han var helt væk, og jeg kunne slet ikke kende ham

TV 2 SPORTs tennisekspert Peter Bastiansen om Runes nederlag i Båstad

Tingene går som bekendt hurtigt i sportens verden, og siden de store sejre i Frankrig er det blevet til lutter nederlag for det danske stortalent:

 1. French Open (grus), kvartfinale: Tabte 3-1 til Casper Ruud
 2. Halle (græs), første runde: Tabte 2-0 til Pablo Carreno-Busta
 3. Eastborne (græs), første runde: Tabte 2-1 til Ryan Peniston
 4. Wimbledon (græs), første runde: Tabte 3-0 til Marcos Giron
 5. Båstad (grus), første runde: Tabte 2-0 til Marc-Andrea Huesler
 6. Hamborg (grus), første runde: Tabte 2-1 til Tallon Griekspoor
 7. Umag (grus), første runde: Tabte 2-1 til Bernabe Zapata Miralles

Grusunderlaget, som ligger godt til Rune, og som han havde succes på ved French Open, skal nu byttes ud med hardcourt.

Derfor er danskeren draget over Atlanten, hvor han i resten af august skal forsøge at gøre sig klar til sæsonens fjerde og sidste Grand Slam, US Open.

Ændringen i underlaget er dog ikke ensbetydende med, at Rune får vendt den dårlige stime.

Det vurderer TV 2 SPORTs tennisekspert Peter Bastiansen.

- Lige i øjeblikket tror jeg ikke, vi skal forvente os det helt store af Holger Rune. Det er klart, at han bøvler lidt med sin selvtillid, og han bøvler lidt med at få sit spil til at fungere igen efter hans fantastiske turnering i French Open.

- Det er jo ikke, fordi han er blevet en dårligere tennisspiller. Tennis handler jo rigtig meget om det, der er inde i hovedet. Det mentale og psykiske. Og dét bøvler han rigtig meget med lige nu.

Bastiansen hæfter sig også ved, at han i den grad savner at se noget vildskab hos Rune. En vildskab, der blev bemærket under French Open, men også en vildskab, der gav de store resultater.

"Han var helt væk"

Dén har manglet de seneste måneder, mener Peter Bastiansen.

- Han havde en vildskab, som, folk synes, blev lidt for meget mod Casper Ruud, men det er også den vildskab, der kendetegner Holger Rune. En galskab og ivrighed efter at ville vinde hele tiden. Den savner jeg for tiden. Jeg kommenterede hans kamp i Båstad, hvor han var helt væk, og jeg kunne slet ikke kende ham.

I Båstad tabte Rune til kvalifikationsspilleren Marc-Andrea Husler i to sæt, og de mange nederlag til forholdsvis lavt rangerede spillere bekymrer tenniseksperten.

- Det er nogle mystiske spillere, han løber og taber til. Og det er ikke bare det, at han taber. Han taber let til Tallon Griekspoor. Og han taber let til Bernabe Zapata Miralles, som, jeg synes, ikke er en særlig god spiller. Og han tabte også til kvalifikationsspilleren Huesler i Båstad i to sæt.

- Hans bundniveau har de sidste mange kampe været alt, alt for lavt, og det er den stabilitet, han skal have ind i sit spil.

Danske Holger Rune formåede ikke at bryde sin dårlige stime, da han tabte i Umag. Video: TV 2 SPORT

Stabiliteten har Rune alle forudsætninger for at få styr på den kommende måned. Her er han således tilmeldt ATP-turneringer i alle størrelser.

Holger Runes program i august:

 • ATP 500 i Citi Open – hardcourt (1/8-7/8)
 • ATP 1000 i Montreal – hardcourt (8/8-14/8)
 • ATP 1000 i Cincinatti – hardcourt (15/8-21/8)
 • ATP 250 i Winstom Salem – hardcourt (20/8-27/8)
 • Grand Slam US Open – hardcourt (29/8-11/9)

Ude fra kan det virke som et voldsomt program. Det giver dog af mange årsager mening, forklarer Peter Bastiansen:

- Vi skal jo huske på, at han kun har spillet én kamp hvert sted i de seneste seks turneringer. Så det er jo ikke, fordi han er blevet lagt ned af lange, udmagrende kampe og turneringer. Det hårde program hænger nok sammen med, at han simpelthen godt er klar over, at han skal til at vinde nogle kampe.

Peter Bastiansen påpeger også, at Holger Rune meget vel kan ende med at stryge en af turneringer, såfremt han går i kvart- eller semifinalen.

Man skal også have med i ligningen, at han er en ung spiller. Det, synes jeg, man glemmer lidt sommetider

TV 2 SPORTs tennisekspert Peter Bastiansen

Tenniseksperten er i den grad enig i, at den rigtige strategi for Rune er at få spillet så mange kampe som muligt i øjeblikket.

- Der er kun én ting, der tæller for Holger Rune lige nu. Det er at få spillet kampe og få en sejr.

"Der er nogle, der bedømmer ham lidt for hårdt"

Det hårde program skal dog ikke skabe bekymring, da det danske stortalent de seneste år har været kendt for at være blandt de spillere på ATP Touren, der spiller flest kampe og turneringer.

Og når der spilles mange kampe, kan det hurtigt vænne i en branche som tennissportens.

Men hvad giver grund til at tro på, at Holger Rune kan få vendt den kedelige stime de kommende uger?

- Han er en ung fyr, og når man er ung, så går det lidt op og ned. Han har manglet stabilitet i 2022. Når han rammer sit højeste niveau, er han jo vitterligt blandt de ti bedste i verden, men hans bundniveau er jo alt for lavt. Hans bundniveau rækker jo ikke til top-100.

- Man skal dog også have med i ligningen, at han er en ung spiller. Det, synes jeg, man glemmer lidt sommetider. Der er nogle, der bedømmer ham lidt for hårdt, men man skal lige huske på, at han kun er 19 år gammel.

- Han skal jo også lige vænne sig til at være seedet i de her store turneringer. Han hører jo til blandt de etablerede spillere i så ung en alder, og jeg tror lidt, man glemmer at give ham den credit, siger Bastiansen.

God lodtrækning til Holger Rune

Holger Runes første skridt mod at få gang i sejrene starter denne onsdag, hvor han træder ind i ATP 500-turneringen Citi Open.

Her har han fået en god lodtrækning, efter han var oversidder i første runde. Danskerens modstander i anden runde er Benoit Paire, som Rune mødte sidste år i Chile.

Her blev det til en sikker sejr på 2-0 over franskmanden.

- Han har heldigvis fået en meget god lodtrækning. Han kunne jo have mødt Nick Kyrgios eller Andy Murray i sin første kamp. Så han har vitterligt chancen nu her for at vinde en kamp og komme tilbage på sejrskurs, slutter Peter Bastiansen.

Holger Runes kamp ved Citi Open kan naturligvis ses på TV 2 PLAY onsdag. Se sendeplanen her.