Tennis

"Rigtig, rigtig god spiller" venter Holger Rune

Torsdag aften skal Holger Rune møde den amerikanske wildcard-spiller Jeffrey John Wolf i tredje runde af Citi Open i Washington.

Se Holger Runes kamp mod Jeffrey John Wolf på TV 2 PLAY torsdag omkring klokken 23.30.

Onsdag var en god dag for den danske tennisstjerne, der for første gang i otte forsøg vandt en tenniskamp.

Modstanderen var franske Benoit Paire i anden runde af Citi Open i Washington, og Holger Rune vandt sikkert i to sæt.

Holger er alt for god til at tabe syv kampe i første runde i træk

Michael Tauson, tennisekspert TV 2 SPORT

I tredje runde venter kvalifikationsspilleren Jeffrey John Wolf, der noget overraskende besejrede sjetteseedede Denis Shapovalov. Og selvom amerikaneren blot er nummer 99 i verden, skal Rune forvente svær modstand.

- Jeg ser det umiddelbart som en god lodtrækning for Holger, men det fortæller også, hvor tæt det hele er. Nummer 99 i verden kvalificerer sig ind og vinder to kampe og slår Shapovalov, som jo ikke er hvem som helst.

- Det fortæller også, at Wolf er en rigtig, rigtig god spiller, som Holger ikke må undervurdere på nogen måde, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Thauson.

Han fortæller til gengæld også, at Holger formentlig har fået så meget selvtillid af onsdagens sejr, at danskeren har gode chancer for at besejre Jeffrey Wolf.

Sejr kan være vendepunkt

Michael Tausen håber, at sejren over Benoit Paire kan være med til at kickstarte Holger Rune, der har haft nogle forfærdelige måneder på tennisbanen.

- Det kan godt være et vendepunkt. Det er næsten ligegyldigt, hvem man møder. Det giver selvtillid bare lige at få vendt den her stime, han har været i. Benoit Paire kan spille godt, men det gjorde han ikke rigtig i den her kamp (onsdag, red.). Men det er så også Holgers fortjeneste.

- Jeg synes, Holger er alt for god til at tabe syv kampe i første runde i træk. Det er gået stærkt for ham at komme op på verdensranglisten – nu som nummer 28 – så han skal også lige finde ud af det, siger Tauson.

Eksperten pointerer også, at Holger nu er nået op på et niveau, hvor han konstant møder dygtige spillere. Og hvis man så er 10 procent under niveau, kan det gå stærkt med at tabe tenniskampe.

Heldigvis tror Tauson på, at Holger Rune vil opnå succes igen over den kommende tid.

- Jeg tror, det her kan være startskuddet til en god periode i USA nu her.