- Helt bevidst, siger ekspert om Runes advarsel få sekunder før afgørelsen

I sin andenrunde-kamp står Holger Rune over for verdensranglistens nummer 23, spanske Pablo Carreno-Busta.

Holger Rune viste sig godt frem, da han natten til onsdag dansk tid vandt i to sæt over den iltre italiener Fabio Fognini.

Danskeren var bedst i de fleste af spillets facetter, og så viste han en taktisk kløgtighed, som TV 2 SPORTs tennisekspert Kenneth Carlsen var ret så imponeret over.

Han spillede klogt. Han holdt sig cool i løbet af kampen

Tennisekspert Kenneth Carlsen om Holger Runes sejr

Fint illustreret i kampens afgørende øjeblik. Det danske stortalent spillede sig til sin første matchbold efter en lang og udmagrende duel. 40-30 til Rune ved stillingen 6-5 i andet sæt.

Efterfølgende gik Rune over den tid, han må bruge på at serve, og derfor måtte dommeren straffe danskeren. Det var dog uden konsekvenser, og få sekunder senere slog Rune et vinderslag og sikrede sejren.

- Her får han en advarsel. Han tager sig rigtig, rigtig god tid. Men jeg tror, det er helt bevidst for at få pulsen ned, lød analysen fra eksperten undervejs i kommenteringen, da dommeren gav Rune en advarsel for at trække tiden.

Rune vandt 7-5 i andet sæt, efter han i første sæt have vundet 6-3, og Kenneth Carlsen var rigtig positiv på det danske talents vegne efter opgøret.

- Han kan bruge sejren på selvtillidskontoen. Men jeg synes også, han spillede klogt. Han holdt sig cool i løbet af kampen, og der var ikke for meget negativitet. Taktik gjorde han det godt, han forblev positiv, og han fik mange uprovokerede fejl ud af Fognini ved at slå boldene midt i banen.

- Det er positivt, at Rune lige som i sidste uge vinder en kamp, og han spiller sig bedre og bedre i øjeblikket. Han fik også mere selvtillid i løbet af kampen, hvor man kunne se, han slog hårdere og hårdere. En meget, meget positiv kamp for danskeren.

Holger Rune tog dermed sin anden sejr på kort tid, efter han var inde i længere periode med syv nederlag i streg.

Og efter kampen havde han i den grad overskud til at sende en lille hilsen til den 35-årige italiener:

- Glad for min sejr i dag. Fabio Fognini, jeg elsker din måde at spille tennis på - uanset dagens resultat.

Holger Rune spiller cirka klokken 18.30 onsdag aften dansk tid sin andenrunde-kamp mod spanske Pablo Carreno-Busta, og du kan naturligvis se kampen på TV 2 PLAY.