Tennis

Rune stensikkert videre i stor turnering

Mandag rykkede Holger Rune op på verdensranglisten, og natten til onsdag sejrede han over Fabio Fognini.

Selv om Holger Rune på det seneste har kæmpet med at finde sit bedste spil, ser det ud til, at tingene nu er begyndt at flaske sig for den 19-årige danske tennisspiller.

I første runde af ATP-turneringen National Bank Open i Montreal i Canada slog han natten til onsdag dansk tid italienske Fabio Fognini 6-3, 7-5.

En stor tørn af danskeren, da den canadiske turneringen er rangeret som en ATP 1000. Det er niveauet lige under de fire Grand Slams.

Den 35-årige italiener, som Rune rimelig sikker besejrede, ligger nummer 60 på verdensranglisten.

Sejren kommer, blot halvandet døgn efter at Rune mandag rykkede op som nummer 26 på verdensranglisten. Det er hans bedste placering nogensinde og også den bedste placering for en dansker i herresingle nogensinde.

Fremgangen kommer blandt andet som følge af, at Holger Rune nåede frem til tredje runde i en ATP-turnering i Washington i sidste uge. Rune sad over i første runde og vandt sin kamp i anden runde, før han blev ekspederet ud af turneringen.

Den ene sejr i Washington var teenagerens første, siden han røg ud af French Open-kvartfinalen for over to måneder siden.

Andre stjerner var i aktion

Både Nick Kyrgios og Cameron Norrie spillede sig tirsdag ligeledes videre til anden runde af National Bank Open. Australske Kyrgios slog argentinske Sebastián Báez 6-4, 6-4, mens britiske Norrie slog Brandon Nakashima fra USA med enslydende cifre.

Til gengæld tabte den tredobbelte turneringsvinder Andy Murray til amerikanske Taylor Fritz 1-6, 3-6.

Murray fra Skotland har tidligere vundet National Bank Open i 2009, 2010 og 2015.