I karrierens hidtil største bedrift gik noget op for Holger Rune og hans team

Næste gang Holger Rune når til anden uge af en Grand Slam-turnering, skal hans team have nye ting klar til at holde ham skarp, lyder det fra hans mor.

Fire sejre på stribe bragte Holger Rune ind i uge to af French Open tidligere på året. Aldrig tidligere havde den danske tennisspiller været med så længe i en og samme turnering.

Meget var derfor nyt, ikke kun for Holger Rune selv, men også for hans team, der tæller blandt andre hans mor, Aneke Rune, og træner Lars Christensen. Og oplevelsen gav dem viden om, at deres rutiner under almindelig turneringer, der varer én uge, ikke fungerer i to uger.

Det fortæller Aneke Rune i et interview med Jyllands-Posten forud for US Open.

- Pludselig endte vores rutiner med ikke at have nogen værdi. I starten var de hyggelige, spændende og sjove, men til sidst blev de udvandede, så næste gang skal vi have vendt bøtten i uge to og skal have nye ting klar, så vi holder ham (Holger Rune, red.) skarp.

- Det lyder måske åndssvagt set udefra, men det er virkelig vigtigt for os at finde den rigtige opskrift, siger Aneke Rune til avisen.

Svær tid for Rune efter French Open

Holger Rune tabte French Open-kvartfinalen mod norske Casper Ruud i fire sæt. Tiden efter har også været udfordrende for 19-årige Rune.

Den har således budt på 6 nederlag i træk - hans længste stime uden sejr i flere år - og blot 2 sejre i de 11 kampe, han har spillet. Først to måneder efter nederlaget til Ruud kunne Holger Rune knytte næven efter en kamp.

Holger Runes vej til US Open-titlen

Hvis spillerne vel at mærke lever op til deres placeringer på verdensranglisten pr. 29. august 2022 (noteret i parentes):

  • 1. runde: Peter Gojowczyk (108)
  • 2. runde: John Isner (48)
  • 3. runde: Cameron Norrie (9)
  • 4. runde: Andrei Rublev (11)
  • Kvartfinale: Rafael Nadal (3)
  • Semifinale: Hubert Hurkacz (10)
  • Finale: Daniil Medvedev (1)

US Open, der er årets sidste Grand Slam-turnering, begynder mandag, men Rune skal først i aktion tirsdag aften dansk tid.

I første runde møder han tyske Peter Gojowczyk, som han har mødt én gang tidligere. Det var på grus i Barcelona i april sidste år. Rune vandt med cifrene 3-6, 6-3, 7-5.

33-årige Gojowczyk er nummer 108 i verden. Holger Rune er nummer 33.