Stortalent er i US Open-semi efter drama

Spanske Carlos Alcaraz spillede sig torsdag videre til semifinalen i US Open. Klokken var næsten tre om natten i New York, da kampen blev afgjort.

Efter 5 timer og 15 minutters tennis kunne Carlos Alcaraz endelig lægge sig.

Natten til torsdag lokal tid og torsdag formiddag dansk tid besejrede han Jannik Sinner fra Italien i fem sæt.

Med 6-3, 6-7 (7-9), 6-7 (0-7), 7-5 og 6-3 er Alcaraz videre til semifinalen i årets sidste Grand Slam-turnering, US Open. Her venter Frances Tiafoe.

Sejren over Jannik Sinner kom i hus klokken 02.50 lokal tid. Dermed sluttede den en lille halv time senere end spanierens foregående kamp, der blev afgjort klokken 02.24. Sluttidspunktet klokken 02.50 er i øvrigt det seneste i US Open-historien.

Derimod tog kampen lige akkurat ikke rekorden for den længste kamp i US Open. Rekorden er fra 1992, da Stefan Edberg slog Michael Chang i en kamp, der strakte sig over 5 timer og 26 minutter.

Fantastisk kamp

Alcaraz og Sinner er to af de største unge stjerner på herrernes tour, og de leverede en fænomenal kamp, der vil blive husket i mange år.

På skift leverede de tennis på ufatteligt højt niveau, og det var hjerteskærende, at kampen skulle have en taber.

Sinner lignede en vinder i fjerde sæt, hvor han endda havde en matchbold, men Alcaraz leverede et stort comeback.

Efter flere favoritters fald er tredjeseedede Alcaraz regnet som favoritten til at vinde turneringen, men Sinner, der var seedet som nummer 11, var blot et point fra at levere overraskelsen.

Længe lignede det ellers de misbrugte chancers kamp for Alcaraz. I andet sæt var han ganske vist nede med et brud ved 3-5, men han kæmpede sig tilbage og spillede sig til fire sætbolde ved 6-5.

Alcaraz missede dog dem alle og endnu én i den efterfølgende tiebreak, som i stedet gik til Sinner med dramatiske 9-7.

Sinner var ustyrlig

Også i tredje sæt lå han i en favorabel situation, da han brød til 6-5. Her kunne han serve sættet hjem, men Sinner brød tilbage.

Italieneren var helt ustyrlig i denne periode. Han vandt tiebreaken med 7-0 og satte i alt en stime på 12 vundne bolde sammen.

Alcaraz fik den først stoppet ved 0-40 i fjerde sæts første parti, men han kunne ikke forhindre Sinner i at bryde til 1-0.

Foran med 2-1 i sæt og ovenpå med et brud lignede det sejr til Sinner.

Alcaraz kæmpede sig tilbage på 3-3, men blot for at blive brudt rent i det efterfølgende parti.

Ved 5-4 kunne Sinner serve sejren hjem, og han kom også til en matchbold, men Alcaraz overlevede den og brød til 5-5. Nu havde spanieren total momentum og udnyttede det til at fremtvinge et femte og afgørende sæt.

Alcaraz bedst til sidst

Også i femte sæt førte Sinner med et servegennembrud ved 3-2. Men derfra havde Alcaraz mest tilbage i tanken. Han vandt de næste fire partier og faldt om i glæde på banen, da den sidste bold var spillet.

Nu venter fredag en semifinale mod amerikaneren Frances Tiafoe, der i ottendedelsfinalen slog Rafael Nadal. Han banede sig vej til semifinalen ved at slå russiske Andrey Rublev.