Ons Jabeur møder verdens nummer ét i US Open-finalen

Jabeur er klar til sin kun anden grand slam-finale nogensinde. Her venter ingen ringere end verdens nummer ét.

Tunesiske Ons Jabeur er klar til finalen i US Open efter en stensikker sejr over franske Caroline Garcia i semifinalen natten til fredag dansk tid.

Jabeur vandt med cifrene 6-1, 6-3.

Den 28-årige tuneser ligger nummer fem på kvindernes verdensrangliste.

Det er Jabeurs blot anden grand slam-finale nogensinde. Tilbage i juli tabte hun finalen i Wimbledon til Elena Rybakina.

Skulle Jabeur gå hen og vinde US Open, bliver hun den første afrikaner til at vinde en af tennissportens største turneringer.

Drømmer om en grand slam

I karrierens første otte sæsoner var Ons Jabeur aldrig tæt på at nå rigtig langt i en grand slam-turnering. Det er der dog lavet om på de seneste år.

I 2020 nåede hun kvartfinalen i Australian Open, og i 2021 nåede hun til samme runde i Wimbledon. Det var her, hun for alvor fik blod på tanden i forhold til at gå hele vejen.

Det fortalte hun på et pressemøde i juli før finalen i Wimbledon.

- Jeg vil ikke lyve. Drømmen startede på en måde sidste år, da jeg nød at spille her og nød publikum, sagde Ons Jabeur ifølge nyhedsbureauet AFP.

Under Wimbledon sidste år besejrede hun Venus Williams, Garbiñe Muguruza og den nuværende verdensetter, Iga Swiatek, før hun tabte til den finaleseedede Aryna Sabalenka.

US Open-finalen kommer til at byde på endnu et møde med den polske verdensetter, Iga Swiatek.

Tidligt fredag morgen dansk tid slog den 21-årig polak således hviderussiske Aryna Sabalenka, der ligger nummer seks på verdensranglisten, i den anden semifinale.

Det blev en tæt affære i tre sæt, der efter godt to timers spil endte med en sejr til Swiatek med cifrene 3-6, 6-1, 6-4.