Swiatek vinder US Open for første gang

Verdensetter Iga Swiatek slog sig fri af nerver og slog tuneseren Ons Jabeur i kvindernes finale ved US Open.

Den 21-årige polak Iga Swiatek er dronningen af kvindetennis for tiden. Det understregede hun med en flot indsats i lørdagens US Open-finale trods lidt nerver i slutningen af kampen.

Efter at have vundet French Open to gange kan Swiatek nu også notere en grand slam-triumf fra New York. Tuneseren Ons Jabeur blev slået med cifrene 6-2, 7-6 i finalen.

Mens Swiatek er oppe på tre grand slam-titler, mangler 28-årige Jabeur endnu at vinde en af sportens fire største turneringer. Hun tabte også finalen i årets Wimbledon.

- Jeg er bare superstolt af mig selv, for det var ikke en let kamp, selvom jeg dominerede i starten. Jeg vidste, at det ville blive tæt, og at Ons ville udnytte enhver fejl fra min side, siger Swiatek til US Opens hjemmeside.

Tuneseren, verdens nummer fem, havde ikke modtræk til regnen af vinderslag, som Swiatek sendte ned over hende på det blå hardcourt-underlag på Arthur Ashe Stadium.

Seneste vindere af US Open

2022: Iga Swiatek, Polen.

2021: Emma Raducanu, Storbritannien.

2020: Naomi Osaka, Japan.

2019: Bianca Andreescu, Canada.

2018: Naomi Osaka, Japan.

2017: Sloane Stephens, USA.

2016: Angelique Kerber, Tyskland.

2015: Flavia Pennetta, Italien.

2014: Serena Williams, USA.

2013: Serena Williams, USA.

Hun blev brudt i sit første serveparti, og selv om hun nede 0-3 fik reduceret til 2-3, var Jabeur ganske enkelt oppe imod overmagten.

Swiatek lukkede aldrig sin modstander ind i sættet, som hun lukkede med tre partier på stribe efter blot en halv times tennis.

Kæmpede forgæves

Jabeur pressede Swiatek lidt i polakkens første serveparti i andet sæt, men da Swiatek holdt serv og efterfølgende brød tuneseren, lignede det begyndelsen på enden for Jabeur.

Tuneseren mistede tydeligt troen på, at hun kunne finde en vej gennem den uhyggeligt stærke polak, som buldrede på 3-0.

Iga Swiatek

Navn: Iga Swiatek.

Fødselsdag: 31. maj 2001 (21 år).

Fødested: Warszawa, Polen.

Professionel: Siden 2016.

Placering på verdensranglisten: 1 (siden april 2022).

Sejre på WTA Tour: 10 (7 af dem vundet i 2022).

Grand slam-titler: 3 (French Open 2020 og 2022 samt US Open 2022).

Præmiepenge i karrieren: Cirka 14,1 millioner dollar (svarende til 104 millioner kroner).

Kilde: wtatennis.com.

Præcis som i første sæt lykkedes det dog tuneseren at reducere til 2-3, men nok engang slog polakken øjeblikkeligt tilbage.

Hun hamrede flere rene vindere ned langs linjerne med enorm præcision.

Det blev 4-2 til Swiatek, men så var det som om, at fejlforekomsten steg hos polakken. Det udnyttede Jabeur rutineret, og ved 4-4 var hun for første gang siden 0-0 helt med i sættet.

Det blev endda til tre breakbolde i næste parti for tuneseren, men Swiatek fik slået sig fri af de synlige nerver og holdt stand.

Begge spillere holdt serv i de følgende partier, og da Swiatek misbrugte en matchbold ved 6-5, skulle sættet afgøres i tiebreak.

Her viste Swiatek de bedste nerver trods den missede matchbold kort forinden. Hun vandt tiebreaken med 7-5 og kunne føje årets syvende titel til cv'et.