Tennis

Nordmand hylder konkurrent efter nederlag

Casper Ruud er efter nederlag i US Open-finalen imponeret over, hvad Carlos Alcaraz har udrettet som 19-årig.

I årevis har herrernes tennistop været domineret af Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic, men tronskiftet kan meget vel være undervejs.

Den 19-årige spanier Carlos Alcaraz har det seneste år været regnet som det største talent på ATP Touren, og natten til mandag dansk tid rundede han to milepæle med ét smæk.

Således vandt han sin første Grand Slam-turnering og blev i samme moment nummer et på verdensranglisten med finalesejren over norske Casper Ruud i US Open.

Og Ruud er imponeret over sin overmand.

- Det er imponerende, hvad han allerede har opnået som teenager. Det er svært at tro på, at han bare er en teenager. Han er fire år yngre end mig. Han er et sjældent talent, der dukker op i ny og næ, siger Casper Ruud ifølge NTB.

- Vi må se, hvordan han udvikler sig. Han har ikke bare været heldig med at vinde her. Han vandt turneringen fortjent, og i øjeblikket er han den bedste spiller i verden. Han fortjener førstepladsen på ranglisten med sit strålende spil.

Havde også chance for førsteplads

23-årige Ruud har været i to Grand Slam-finaler i 2022. Også i French Open tabte han. Ved den lejlighed var det i tre sæt mod grusfænomenet Rafael Nadal.

- Det var nemmere at tro på det i dag end mod Nadal, men Carlos steppede op, da han skulle. Al ære til ham. Jeg har spillet mit bedste tennis de seneste to uger. Forhåbentlig får jeg flere chancer for at spille Grand Slam-finaler.

Ruud havde også chancen for at blive nummer et i verden i tilfælde af finalesejr. Med nederlaget avancerer han i stedet til andenpladsen.

- Jeg er stolt af at være nummer to, og jeg har stadig chancen for at kæmpe med om førstepladsen, siger Ruud.

Holger Rune ligger nummer 31 på den nye verdensrangliste.