Tennis

- Federer var meget mere end tennisspiller

Roger Federer har torsdag meldt ud, at han indstiller karrieren efter Laver Cup i den kommende uge.

I en verden, hvor det som regel kun er resultaterne, der tæller, formåede Roger Federer at løfte tennis til et helt andet niveau.

Derfor er det en stjerne og en personlighed langt ud over det sædvanlige, der spiller sin sidste kamp som professionel i den kommende uge.

Farvel, Federer

Af TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen.

- Han er jo et ikon og en legende. Ikke kun i tennissporten, men i hele sportens verden. Og i min optik er det en af de største sportspersonligheder nogensinde, der siger farvel.

- Jeg har været begejstret på et højere, nærmest kunstnerisk, plan, når jeg har set ham spille. Både til træning og i kamp. Han havde en helt unik spillestil, og gennem den har han berørt mange millioner mennesker – ikke kun tennisfans.

- Jeg har nogle gange hørt Roger Federer blive sammenlignet med balletikonet Rudolf Nurejev, og den sammenligning forstår jeg godt. Når Federer spillede på sit allerhøjeste niveau, var det næsten en form for ballet. Det var kunst.

- Både under træning, under opvarmning og i kamp bevægede han sig graciøst. Det var som om, han aldrig brugte nogle kræfter på det, han udrettede. Han kunne nærmest alt med en tennisketsjer og den lille, gule bold.

- Og så har han bare altid været en fantastisk gentleman. Når han trådte ind på den store og mest ikoniske scene ved Wimbledon, hvor han 8 af sine 20 Grand Slam-titler, blev der en andægtig stilhed på stadion. Det siger meget om hans betydning for sporten. Jeg har oplevet det flere gange, og det var altid specielt, når lige præcis Federer kom ind på banen.

- Han var en helt unik spiller. De store titler, som han vandt, vandt han næsten altid på en smuk og ubesværet facon. Og i mine øjne er han den største tennisspiller nogensinde. Også selvom det nu er definitivt, at han ikke kommer til at overhale Rafael Nadal og Novak Djokovic i forhold til Grand Slam-titler. De har en helt anden og enormt kraftfuld fysik, end Federer har haft.

- De har også en eller anden unik viljestyrke, der gjorde, at de ofte fik krammet på Federer, når de spillede tætte kampe. Det har nok været Federers eneste svaghed, at elegancen nogle gange kunne smadres af ren power.