- Der går ikke en uge, uden jeg ser Federer på Youtube

Torsdag annoncerede Roger Federer sit karrierestop. Dermed siger en inspirationskilde ud over det sædvanlige farvel til tennis på topniveau.

Som den største af alle tennisstjerner har Roger Federer bjergtaget uendeligt mange mennesker, og en af dem er Holger Rune.

Det fortæller Danmarks bedst rangerede herrespiller til Ekstra Bladet, efter Roger Federer torsdag meddelte, at han indstiller karrieren.

- Der går ikke en uge, uden jeg har set noget Federer på Youtube. Det kan være, når jeg skal hente inspiration til mit netspil eller benarbejde eller noget tredje, siger Holger Rune til Ekstra Bladet.

I 2019 fik Holger Rune også mulighed for at nærstudere Roger Federer i virkeligheden, da de trænede sammen under ATP Finals i London. Rune har dog aldrig mødt Federer i en officiel kamp, men det har Kenneth Carlsen.

Det var jo slet ikke den samme Federer, som vi kender i dag

Kenneth Carlsen om sin sejr over Roger Federer

Han stod over for Federer ved ATP Masters-turneringen i Miami i 1999, hvor Carlsen vandt 7-5, 7-6 (7-4 i tiebreak).

- Roger Federer var på vej frem, da jeg spillede mod ham. Men man kunne virkelig mærke, at han var en kommende stjerne, der kunne blive nummer et i verden og vinde Grand Slam-turneringer, fortæller Carlsen, der var Danmarks bedst rangerede herresingle, indtil Holger Rune overhalede ham i maj 2022.

- Han havde en fantastisk teknik og bevægede sig godt på banen. Han var meget tidligt moden rent taktisk, men han havde lidt mentale udfordringer i starten af sin karriere – han havde passion, hvis man kan sige det sådan. Der var et temperament, han skulle lære at tøjle, og det var jo slet ikke den samme Federer, som vi kender i dag. Nu er han en gentleman, der har kontrol over det hele, tilføjer han.

Tog tennis til et nyt niveau

I dag arbejder Kenneth Carlsen som tennisekspert på TV 2 SPORT, og han kan godt forstå, at andre ATP-spillere lader sig inspirere af Roger Federer.

- For mig tog han tennis til et nyt niveau, da han begyndte at spille rigtigt godt. Han var en klasse bedre end alle andre, og det tog lang tid, før der kom nogen op på siden af ham. Nadal og Djokovic tog udfordringen op, og de tre er stukket af. Men han tog tennis til et nyt niveau, og samtidig havde han en karisma, der gjorde ham meget elskelig blandt fansene. En sand gentleman, siger Kenneth Carlsen.

Flest Grand Slam-sejre

  1. Rafael Nadal, Spanien: 22
  2. Novak Djokovic, Serbien: 21
  3. Roger Federer, Schweiz: 20