Tennis

Debutant taber Danmarks første Davis Cup-dyst

Elmer Møller måtte se sig slået af doublespecialist i første singlekamp, mens Johannes Ingildsen sejrede.

Det blev en blandet start for det mandlige danske tennislandshold, der lørdag tog hul på weekendens Davis Cup-kamp på udebane mod El Salvador.

I dystens første singleopgør tabte den 19-årige danmarksmester Elmer Møller således med 6-7, 4-6 til Marcelo Arevalo, der med sin rangering som nummer seks på verdensranglisten for doublespillere er lidt af en stjerne i hjemlandet.

Det er første gang i karrieren, at Elmer Møller er med for det danske Davis Cup-hold, som mod El Salvador spiller på turneringens tredjebedste niveau.

Også 25-årige Johannes Ingildsen spillede sent lørdag aften. Han formåede at bringe Danmark tilbage i opgøret med en sejr over Cesar Cruz i kampens andet singleopgør.

Ingildsen vandt med cifrene 6-4, 6-4.

Ender det med en sejr over El Salvador, skal Danmark i begyndelsen af 2023 spille om at rykke op på det næstbedste niveau i landsholdstennis.

Davis Cup-dysten består af fire singlekampe og en doublekamp.

Elmer Møller kom foran med 3-1 i første sæt, da han brød sin modstanders andet serveparti. Servegennembruddet holdt dog ikke længe. Marcelo Arevalo slog tilbage og kom på 3-3.

Sættet skulle afgøres i tiebreak, men inden de to spillere nåede at se sig om, blev kampen afbrudt på grund af regn. Da den blev genoptaget, snuppede Marcelo Arevalo sættet sikkert.

I andet sæt skulle Elmer Møller forsøge at slå tilbage, men kunne intet stille op mod salvadoraneren, der i 2018 var oppe som nummer 139 på singleranglisten.

Søndag er der double på programmet som det første. Her skal Johannes Ingildsen igen i ilden. Det skal han sammen med Christian Sigsgaard, og duoen skal op mod Luis Miralles og den stærke doublespiller Marcelo Arevalo.

Derefter venter yderligere to singlekampe.