Tennis

Tauson styrtdykker på rangliste - dybt bekymrende, siger ekspert

Clara Tauson var tidligere på året nummer 33. Nu er hun på vej ud af top-100.

Clara er rykket voldsomt ned på verdensranglisten, der blev opdateret mandag morgen fra WTA.

Faktisk nærmer hun sig et exit fra top-100. Hun falder 34 pladser tilbage og er nu nummer 93.

Tauson mister hele 280 point, fordi hun sidste år i september vandt en WTA 250-titel i Luxemburg. Dem har hun nu mistet, for Tauson fik ikke mange point på kontoen efter nederlaget i første runde i Portoroz til Beatrix Haddah Maia

Her fik hun igen behandling for en rygskade, som ligner den, hun har kæmpet med i næsten et halvt år.

- Det er da dybt bekymrende, og jeg frygter for den kommende tid for Tauson, for hun har jo været hårdt ramt af rygskaden i år. Den gør det helt tydeligt svært for hende at komme tilbage i topform, som vi så med hendes flotte sejre i 2021, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Peter Bastiansen.

- Og det har naturligvis kostet mange penge at få behandlinger for ryggen i for eksempel Italien, så det gør nok også ondt i økonomien, når Tauson har måttet melde afbud til en del turneringer i år - og når der ikke vindes mange præmiepenge, så er det jo en dyr sport med mange omkostninger, hvor jeg vil skyde på, at det koster omkring to millioner kroner om året at spille tennis på topplan i de største turneringer i verden med udgifter til flyrejser, hotel og træner.

Giver store problemer

Tauson har allerede meldt afbud til en WTA 125-turnering i Budapest, men er fortsat tilmeldt to WTA 250-turneringer i Tallinn og Monastir.

Det er ikke endnu uvist, om Tauson spiller de to turneringer, og hvilke turneringsplaner der er for resten af sæsonen. Samtidig bliver det svært at komme ind i de store turneringer, når hun ikke er blandt de 50 bedste på ranglisten, som hun har været det meste af sæsonen.

- Jeg håber på, at Clara Tauson spiller en række turneringer på et niveau under WTA-turneringerne, for eksempel store ITF-turneringer, hvor hun kan få noget selvtillid tilbage og forhåbentlig spille flere kampe uden smerter i de kommende måneder - eller bruge resten af 2022 på at blive 100 procent klar til at spille på højt niveau i 2023, og så må det koste point og rangering på ranglisten, siger Peter Bastiansen.

Clara Tauson kan ryge ud af top-100 inden sæsonafslutningen, hvis hun ikke kan spille flere turneringskampe i år, for hun skal forsvare 180 point fra en finaleplads i WTA-turneringen i Courmayor i Italien sidste år.

Det kan i værste fald koste hende en plads i hovedturneringen ved den første Grand Slam-turnering i 2023, Australian Open i Melbourne, som spilles i januar.

Tausons bedste placering på ranglisten var en 33.-plads tilbage i februar.