Tennis

Federer afslører, hvornår han tog afgørende beslutning

Den 41-årige tennisstjerne spiller sin sidste kamp fredag, når han stiller op i double ved Laver Cup.

Roger Federer har været en af de største stjerner på tennisscenen siden 1998, og han har vundet så godt som alt, hvad der kan vindes.

Derfor var det også noget af en bombe, der landede hos alverdens tennisfans, da han i sidste uge offentliggjorde sit karrierestop.

Siden da har der været relativt stille omkring den 41-årige stjerne. Men nu fortæller han i et større interview om den svære beslutning, og hvornår han traf det endelige valg.

- Det var et par dage efter Wimbledon i juli. Knæet blev bare ikke bedre mere. Så jeg spurgte mig selv: "Hvad er pointen?" Vi havde bevæget os på tynd is i lang tid. Men jeg ved, at det er den rigtige beslutning – og den eneste rigtige beslutning, siger Federer til den schweiziske avis Tages-Anzeiger.

Stjernen stillede ikke selv op ved Wimbledon på grund af en skade.

Fik ondt i maven

Federers beslutning ramte både tennisfans og schweizerens kollegaer hårdt.

Flere prominente navne begræd hans farvel, og selv fortæller han da også, at beslutningen var ufattelig hård at komme frem til.

- I to-tre uger op til offentliggørelsen havde jeg ondt i maven, fordi jeg udskød alt, siger Federer og fortsætter:

- Tony (Godsick, Federers agent, red.) blev nærmest skør, fordi jeg tog så lang tid om det. Men siden, det er kommet ud, har jeg det bedre. Det tog en masse energi at skrive brevet, og det var meget rørende, siger han med henvisning til det brev, han delte på Instagram.

Den 20-dobbelte Grand Slam-vinder fortæller også, at han kun stiller op i en herredouble, når han fredag tager afsked med den professionelle toptennis ved Laver Cup

Hans makker er endnu ikke på plads, men han drømmer om at spille med Rafael Nadal, som han i mange år har kæmpet om de store titler med.