Tennis

Holger Rune misser semifinale

Holger Rune var bagud i andet sæt, men slog fornemt tilbage. Det var bare ikke nok i tredje sæt.

Holger Rune så kortvarigt ud til at være på vej mod et imponerende comeback, men er færdig i ATP 250-turneringen i Metz.

Mod sin doublemakker fra US Open tidligere på måneden, kasakhiske Alexander Bublik, tabte danskeren fredag aften kvartfinalen med 3-6, 7-5, 4-6.

Rune 1-2 Bublik

  • 1. sæt: 3-6
  • 2. sæt: 7-5
  • 3. sæt: 4-6

Holger Rune var nede i sækken efter et svært første sæt, men i andet sæt vendte han et truende nederlag til sætsejr og sørgede for et afgørende tredje sæt.

Også her så det kortvarigt godt ud, fordi Bublik klokkede rundt i det og lavede fejl på fejl. Men den stærkt servende kasakher samlede sig og eliminerede danskeren.

Faktisk så det lovende ud for Holger Rune i de første partier af fredagens kvartfinale, hvor han havde succes med sine stopbolde. Men han slog bare ikke til, når Bublik var på hælene.

Bublik stak derimod kniven ind, da Runes indledende momentum forduftede. Med et servegennembrud spillede kasakheren sig i front med 4-2.

Derefter gik det stærkt. Bublik var overlegen, og efter 32 minutter vandt han sættet i kontrolleret stil.

Andet sæt fik en kaotisk start. Først tabte Holger Rune sit serveparti, men slog tilbage og kom på 1-1. I sit andet serveparti kom danskeren foran med 40-0, men smed det hele på gulvet og blev brudt igen.

Længe så det ud til, at slaget var helt tabt, men nede med 4-5 løftede Rune sit spil. Bublik sløsede og lavede flere fejl, og med stor fight vandt Rune fire partier i træk og snuppede sættet.

Kasakheren fortsatte med at lave fejl i begyndelsen af tredje sæt. Han var tydeligt frustreret, og Holger Rune så ud til at trives i situationen, hvor han var mentalt ovenpå. Men momentum vendte igen.

Ved stillingen 2-2 fandt Bublik fatningen og brød Holger Runes serv. Derefter var der ikke så meget at rafle om. Kasakheren kørte sejren i garagen uden synderlige problemer.